#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Nyolcadik nap: Fontaine de Vaulcluse - kajakozás - szarvasgomba

Nyolcadik nap: Fontaine de Vaulcluse - kajakozás - szarvasgomba

›
Nyolcadik nap: Fontaine de Vaulcluse - kajakozás - szarvasgomba

2016/9/24 : #audreyfoody Szólj hozzá!
Reggel, óracsörgés előtt már 6 után kipattant a szemem (és hát ugye éjszaka kettőkor még pörögtem...).
Az utunkat aznap a Vaulcluse-forrásnál kezdtük. Egy kis séta a folyóparton a  forrásig, ami egy nagyon érdekes katlan szerű helyen tört fel. Edinával és Valival, két kedves útitársammal ki is néztünk egy szimpatikus kávézót a parton. Miután megnéztük a forrást, itt ittunk egy nagyon jó kávét... életmentő volt :)
A folyó smaragdzöld színű vizére két oldalt behajlottak a fák, többek között a füge is :) A forrástól nem messze volt egy vízimalom, ahol a papírgyártást mutatták be, illetve sok szép kiadványt lehetett (volna) vásárolni... nem kevés angol nyelvű szakácskönyv volt... nem sok híja volt, de itt már kemény voltam, és nem csábultam el... :)
A csendesebb reggeli program után átmentünk a kajakbérlős helyre, és legnagyobb örömömre vízre szálltunk, juppíííí :) Rémisztgettem is egyből a többieket, hogy ne számítsanak kíméletes bánásmódra, ha a közelembe kerülnek, de sajnos nem mindenki volt partner a mókázásban, de páran azért igen :)  A folyó kristálytiszta átlátszó vizű volt, és durván hideg... annyira, hogy néhány perc után szinte fájt a lábfejem benne... de víííííz :D Szóval némi füge legelés és a Simon fiúkkal folytatott vízicsaták után megálltunk egy fövenyes részen. És hát nekünk sem kellett több, jöhetett egy kis pancsi is... fájt, de baromi jó volt :D Egyszerűen csak kacagni bírtam :) Élveztem a kajakozás minden pillanatát és komolyan csalódott voltam, amikor ki kellett szállni :(
Egy gyors átöltözés után elindultunk újra Gordes felé, ahol találkoztunk a szarvasgombás emberrel, meg az irtócuki kutyájával. A kutyussal egyből nagy barátságba kerültem az elején, belehempergett az ölembe :) A szarvasgomba keresése kicsit színpadias volt, nem ez volt a legfelemelőbb program a héten. Miután sikeresen találtunk a kutyus segítségével néhány gombát, elmentünk az gombász fickó birtokára, ahol kaptunk egy kis kóstolót a gombából. Pirított kenyérdarabkákon sós vaj, azon egy leheletnyi vékony szarvasgomba szelet... aminek az ízét kb. csak úgy lehetett érezni, ha levettem a kenyérről... sajnos a sós vaj nagyon elnyomta az ízét. 
dsc00977.JPG
Kaptunk kísérőnek egy kis bort is, nehogy kiszáradjunk a nagy forróságban :D Nekem kellőképpen meg is alapozta a hangulatomat az a néhány pohárka... így amikor visszaértünk a szállásra, jó lendülettel álltam  neki a pohárkrém összeállításának. A kedves kis kuktáim ismét aktivizálták magukat, nagyon rendesen segítettek :) El is készült a desszert, kb. 40 főre. Aztán felmentünk a teraszra a búcsúestre... megettük a cuccot, de nekem már nem nagyon volt étvágyam az elmúlt 1-2 napban... Nem kevés bort hoztak fel Ildikó és Levi, de valahogy nagyon punnyadt volt a társaság... én reménykedtem egy kis táncolós befejezésben, de ez  szolid francia zenék hallgatásában kifulladt... ahogy kezdtek elszivárogni az emberek, én is visszamentem lassan a szállásra... de még mindig abban a furcsa, zakkant lelkiállapotban, ahogy az előző nap is. Éreztem, hogy tök fölöslegesen feküdnék le aludni, úgysem menne. Nekiálltam hát a takarításnak, meg az összepakolásnak. 
Olyan kettő körül aztán kidőltem...
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • In 2017 i had a memorable trip to Indonesia.  We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia In 2017 i had a memorable trip to Indonesia. We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia
  • In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. 
#provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. #provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger
  • An other collage about my trip in Athens. After  the visit of Acropolis An other collage about my trip in Athens. After the visit of Acropolis
  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome
  • I've spent the begining of 2019 in Lyon. 
After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a
starter: duck liver bread with mushrom cream
main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce
dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream
Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great I've spent the begining of 2019 in Lyon. After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a starter: duck liver bread with mushrom cream main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr4911739717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard