#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Ratatouille angolosan

Ratatouille angolosan

›
Ratatouille angolosan

2016/10/03 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Milyen szerencse, hogy hétfőre kerültek az angol órák, így legalább jól indul a hét és a szokásos szürke hétfő is sokkal lelkesítőbb :) Ma munka után beszaladtam a boltba (sajnos piacig nem jutottam el) és gyorsan bevásároltam a még hiányzó alapanyagokat, hogy meglegyen a mai főzéshez minden. Aztán hazaszaladtam és már indultam is tovább a kis kosárkámban mindenféle finomsággal :) img_20161003_172554_2.jpg

Akkor éreztem magam hasonlóan feldobva egy hétfőn, amikor Dóri barátnőmmel és néhány exkollégával elmentünk a Momentán Társulat Nulladik óra c. előadására egy hétfő reggelen. Ez reggel 7-től 8-ig tart, de már picit korábban is érdemes érkezni, hogy a jegy árában már belefoglalt reggeli finomságokra is jusson idő. Amit kint nem tudsz elfogyasztani (kávé, tea, süti), azt mind be is viheted magaddal az előadásra. Majd jön egy óra intenzív röhögés és a hét egész más hangulatban indul. Na hát hasonlóan lelkesen és vidáman indultam el itthonról ma, és remélem ez kellő lendületet is ad a hétre :)
Szóval negyed7 körül érkeztem meg és kb. fél9-ig tartott a mai angol a főzéssel és a vacsival együtt. Ezalatt nem sok magyar szó hangzott el, nagyon sok új kifejezést tanultam és elkészült a ratatouille :)
A padlizsánt, a cukkinit, a paprikákat rombusz alakúra vágtuk, a hagymát és a fokhagymát pedig vékony szeletekre (majdnem az egész fejet!). A paradicsomokat blachirozás után meghámoztuk és felaprítottuk, a kolbászt karikára vágtuk (még a franciaországi piacon szerzett kolbászokat használva :) ). A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát külön-külön egy kis olíva olajon lepirítottuk, aztán a kolbászt is külön lesütöttem, amihez már hozzáadtam a fokhagymát és a lilahagymát. Amikor minden hozzávaló külön-külön lepirult, minden mehetett egybe egy nagy lábosba és megkapta a fűszereket: provencei fűszerkeverék és kakukkfű (egyenesen a Malaucéne-i piacról), bazsalikom, frissen őrölt bors, só és egy kis snidling. Rottyant egyet és már el is készült :) De már most azon agyalok, hogy mit fogok főzni 4 hét múlva, a következő ilyen órán :)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer.
#audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel  #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer. #audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld
  • In 2017 i had a memorable trip to Indonesia.  We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia In 2017 i had a memorable trip to Indonesia. We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia
  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome
  • In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr7211764587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard