#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Könnyű vasárnapi reggeli - avagy ülj le egyes (önuralomból)

Könnyű vasárnapi reggeli - avagy ülj le egyes (önuralomból)

›
Könnyű vasárnapi reggeli - avagy ülj le egyes (önuralomból)

2016/10/16 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Szóval az úgy volt, hogy tegnap meséltem arról, hogy a múlt hétvége elindított egy folyamatot, ami ezen a hétvégén betetőzni látszik. Miután tegnap részben saját magam meggyőzése céljából is írtam nektek a pillanatnyilag nélkülözhetetlen dolgok hirtelen felindulásból való megvásárlásáról, rá néhány órára már csábultam is újra... IKEA... le kellene tiltani a konyhai részlegről, ez most már egészen biztos:img_20161016_104451.jpgNa hát az eredmény, mint láthatjátok, egy szupi pite sütő forma, egy klassz csipesz, és egy sütis szett. A sütis szett minőségégre kíváncsi leszek. Van Pécsen egy cukrász kellékes bolt, ott kinéztem egy profi készletet, de úgy voltam ezzel, hogy ha úgy alakulna, hogy napi szinten kell, akkor ruházok majd be egy igazán profi készletre.
Aztán este fél11-kor rámjött, hogy tésztááááát akarooook.... de neeeem, nem kéne ilyenkor már zabálni.... dede én mégis tésztát akarok... kivettem a szalonnát a hűtőből, egy darab sajtot a mélyhűtőből... de nincs itthon tészta... na jó, akkor majd holnap... és ma reggel ismét azzal a vággyal ébredtem, hogy TÉSZTAAAA. Tegnap láttam egy irtó egyszerű receptet: Pasta alla Gricia, azaz szalonnás, feketeborsos, pecorinos tészta. Állítólag ez a tészta az anyja három népszerű olasz tésztának is: a carbonaranak (szalonna+sajt+tojás+bors), a caccio e pepe-nek (sajt+bors) és az amatriciana-nak (szalonna+sajt+bors+paradicsom). Mind a négy tészta kő egyszerű: a só, a bors, a pecorino és a tészta a közös mindháromban na meg az, hogy Róma környékéről, Lazio tartományból származnak. 
Szóval a reggeli kávé mellé elkészült a Bavettine alla Gricia: a szalonnát vékony csíkokra vágtam, szemes fekete borsot törtem mozsárban (jó sokat, ~20-25 szemet). 
A tésztafőzés: NE tegyetek olajat a vízbe, ha csak nem akarjátok, hogy a szósz lecsússzon róla... a főzővízbe csak sok só kell. Aztán meg nem kell puhára főzni a tésztát, ennél a receptnél meg aztán pláne.
Egy nagyobb serpenyőben lepirítottam a szalonnát, hozzáadtam a frissen őrölt fekete borsot. A még meg nem főtt tésztát lecsöpögtetés nélkül átszedtem a serpenyőbe, megszórtam a reszelt pecorino-val. Annyi főzővizet szedtem át bele, hogy a sajt a szalonnával lágy szószt alkosson. A főzővíz nagyon értékes dolog, tele van keményítővel, nagyon jót tesz minden tésztaszósznak! 
img_20161016_103459.jpgAmikor Regi barátnőmmel Toscana-ban kirándultunk, napjában többször is ettünk tésztát, sőt egy-egy étkezésen belül is többször... akkor döbbentem rá, hogy igazából ha csak tésztát ehetnék, azzal sem lenne különösebben bajom, sőőőt... azt hiszem függő vagyok... rájöttem, hogy a kávé mellett ez a másik függőségem... az olasz életstílushoz és konyhához azt gondolom, tökéletesen tudnék alkalmazkodni... sokszor el is játszom a gondolattal, hogy milyen lenne ott élni. A jövő évet minden esetre ott fogom kezdeni, Imoval Velencében fogunk szilveszterezni valószínűleg, juhúúú :D

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • We spent one and half day in Oxford, but i felt i could stay for more days. This city is like a time travel to the Middle Ages We spent one and half day in Oxford, but i felt i could stay for more days. This city is like a time travel to the Middle Ages
  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer.
#audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel  #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer. #audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld
  • In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. 
#provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. #provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger
  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr4711812563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard