#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Csak a sütőtök :)

Csak a sütőtök :)

›
Csak a sütőtök :)

2016/11/08 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Tegnap megint főzős angol óra volt, jeee :) Ez tényleg nagyon jó móka, nyelvtanulás játszva :) Ismét készítettem egy sütőtökös gnocchit, ahogy azt múltkor be is harangoztam, és most azt is megosztom veletek, hogy hogyan is készült el:
A tököt sütőben lesütöttem, a krumplit megfőztem (~fele-fele arányban). Aztán tudjátok, mintha szilvásgombócot készítenétek... (na erre a mondásra kaptam jó kis beszólásokat, amikor Péteréknél főztem: azért ne higgyem, hogy azt már mindenki csinált, és a folyamat ezáltal definiálva van :D). Szóval a pucolt krumpli+tököt át kell törni, bele 1 egész tojás, só, ha van, szerecsendió is jót tesz neki. Aztán meg hozzá kell adni annyi lisztet, amennyit felvesz. Igen, tudom, most lehet utálni, de az van, hogy a liszt mennyisége nagy mértékben függ az alapanyagok állagától-nedvességtartalmától. A tészta ha tökéletesen ragadásmentes lesz, akkor már valószínűleg túl kemény lesz a gnocchi. A nokedli tésztánál keményebbnek kell lennie, de pl. egy pitetésztánál lágyabbnak... Jobban már nem tudom körülírni, de aki igényt tart rá, szívesen megmutatom egyszer :) A tésztát ki kell nyújtani, ~1,5 cm-es csíkokra vágni, hengeresre sodorni, aztán gnocchi méretű darabkákra aprítani. Jó nagy lábosban (hogy ne találkozzanak és tapadjanak össze a kis gombóckák) lobogó, jó sós vízben ki kell főzni. Onnan tudod, hogy megfőttek, hogy a víz tetején lubickolnak már. Erre fontos odafigyelni, mert könnyen nyers maradhat vagy szétázhat. Aztán egy tepsit kivajaztam és erre szedtem ki a gnocchhit, majd irány a sütő pár percre. Addig pedig egy adag vajon zsályát, borsot és rozmaringot pirítottam, rá a lágy kecskesajt és felöntöttem tejszínnel + egy tojás sárgája a krémesebb állag érdekében. A gnocchi tálaláskor megkapta a szószt + egy kis sós kesudiót, csak hogy a textúraváltás is meglegyen ;) Szerintem pár szál rukolát is elbírt volna a történet, de majd legközelebb...
A tálat, amit a fotón láthattok a kedves angoltanárom édesanyja készítette, aki keramikusművész. 

lrg_dsc01162.JPGVasárnap meg volt egy kis családi főzöcske is a hedonizmus jegyében... kacsaalkatrészeket sütöttem kacsazsírban (comb, mell, máj), ehhez balzsamecetes lilahagyma lekvárt és sütőtökös krumplihabot készítettem. A kacsával együtt sült még 3 golden alma is, ami tökéletesen passzolt a képbe :) A májat egy szép csatos üvegbe szedtem ki, majd rászedtem a pecsenyezsírt... remélem még marad majd belőle nekem is :) Rájöttem egyébként, hogy mostanában a kacsa a kedvenc húsom (bár mostanában sokkal több ételt főzök hús nélkül). Sokkal ízletesebb, mint a csirke és szaftosabb, mint a liba. Na jó, egy igazán jó steaket sem vetek meg persze ;) Viszont a kacsa most az abszolút kedvenc. img_20161106_200600.jpgA mai találka bizonytalan volt A Chef-fel, így rácsörögtem, hogy mi a szitu... sajnos már nem volt bent az étteremben, amikor tudtunk volna találkozni. Így végül abban maradtunk, hogy csütörtökön, meló után ugrok be hozzá. Eddig háromszor beszéltünk telefonon és mindegyik alkalommal nagyon szimpatikus, jó fej, közvetlen volt. Kíváncsian és izgatottan várom a személyes találkozót :) Drukkoljatok ;)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. 
#provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. #provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger
  • An other collage about my trip in Athens. After  the visit of Acropolis An other collage about my trip in Athens. After the visit of Acropolis
  • Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it
  • SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr6611943697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard