#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Pasta al Pomodoro - hard day's evening

Pasta al Pomodoro - hard day's evening

›
Pasta al Pomodoro - hard day's evening

2016/11/29 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Egész nap futkostam egyik megbeszélésről a másikra, hulla fáradtan és farkas éhesen értem haza. Még csacsogni sem volt kedvem senkivel, pedig ez aztán nagyon ritkán jellemző rám... Semmi máshoz nem volt kedvem, mint főzni valami finomat. Arra gondoltam, hogy a cacio e pepe és a pasta amatriciana után szépen elkezdem sorra venni a klasszikus olasz tésztákat. Ma Audrey Hepburn kedvence, a pasta al pomodoro mellett döntöttem. Még mindig a hétvégi Quimby koncert hatása alatt vagyok, így aláfestő zenének ezt kapcsoltam és máris könnyebben ment minden :) Egyébként január 1-ére jó programnak ígérkezik a MOM Kulturális Központban a Quimby Varázszene koncert (persze egy kevésbé durvulós szilveszter után :D ) 
Szóval a pasta al pomodoro, azaz paradicsomos tészta sem egy agysebészet... nagyon ritkán teszek ilyet, de a mai lemerültség miatt konzerv paradicsomot használtam... ne kövezzetek meg... :D 
Folytattam egy gyors netes kutatást a kedvenc magyar és külföldi főzős oldalaimon, és arra a felfedezésre jutottam, hogy kb. két recept forog "közkézen". Az egyik szerint sárgarépát is kell tenni a szószba. Én most ezt kihagytam, de úgy sem lehet rossz. 
Amit én készítettem végül:

Hozzávalók:
~ 3 ek olíva olaj 
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 csipet chili pehely
Jó sok friss bazsalikom (ma vettem egy új tövet, mert a múltkorit már teljesen felzabáltam... :D)
1 hámozott paradicsomkonzerv (nem sűrített paradicsom! de az sem rossz, (sőt!) ha 60-70 dkg paradicsomot blanchíroztok és utána botmixerrel átdolgozzátok... ne ehhez nem volt ma erőm már)
Jó sok reszelt parmezán (csak ne azt a rémes papír dobozos, előre ledarált vackot vegyétek. Tudom, nem olcsó a tömbös változat, de akkor meg inkább már a grana padano-t válasszátok, ne azt a parmezánnak csúfolt fűrészport)
1 ek vaj
Tészta

A hagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajon lepirítjuk. Amikor már szépen üvegesedik, hozzáadjuk a chilit és a fokhagymát. Ezeket is átpirítjuk picit és mehet hozzá a pari és a bazsalikom. Hagyjuk egy kicsit a tűzön, had sűrűsödjön be, miközben a tésztát félkész állapotig megfőzzük szokás szerint olaj nélkül, sok sóval, bő vízben. Lecsöpögtetés nélkül átszedjük a szószba és al dente-re főzzük. Amikor a tészta már jó, hozzáadjuk a parmezán egy részét és vajat, amik hamar összeolvadnak a forró tésztával. Tálaláskor mehet még egy kis parmezán a tetejére. 

Egy ilyen nap után baromi jól esett ez a finomság, úgyhogy hajrá, minden szar nap menthető valami egyszerű, jó kajával :D Az az egy baj van vele, hogy a sósra meg kívánkozna valami édes... egy kis tiramisu vagy panna cotta... vagy csoki... ajjajjjj... inkább abba is hagyom az elmélkedést, mert nem lesz jó vége :P
dsc01219.JPG

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • We spent one and half day in Oxford, but i felt i could stay for more days. This city is like a time travel to the Middle Ages We spent one and half day in Oxford, but i felt i could stay for more days. This city is like a time travel to the Middle Ages
  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun
  • In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine
  • Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr8912009724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard