#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Tészta-szerelem

Tészta-szerelem

›
Tészta-szerelem

2017/1/08 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Csütörtökön apu bedobta, hogy vett szűzérmét, töltsük meg szalonnával, kolbásszal, lila hagymával, sajttal és rántsuk ki... az igazat megvallva még a gondolatától is rosszul lettem... :D Karácsonykor ugyan csak 2-3 napig engedtem el magam zabálásilag, de be kell látni, hogy azért a november-december során belecsaptam a lecsóba... azaz inkább a nehéz kajákba... kezdődött a töltött káposztával, aztán jött a kocsonya, a sült húsok, a vadas stb... és besokalltam, telítődtem. Szinte ránézni sem bírok most az ilyen jellegű kajákra... Ennek örömére a héten főztem egy laza zöldséges-tejszínes tésztát. Tudom, sokan gondolják, hogy áááá a tészta tiltólistás, de én próbálom rehabilitálni a hírnevét... :) Egyszerűen még mindig imádom és bármikor szívesen megeszem... :D DE: legyen durumtészta, igazán jó minőségű, ne legyen agyonfőzve, legyen elég sós stb... szóval azért mégsem minden áron és mindenfajtát. 
A durumtésztáról egyébként azt érdemes tudni, hogy egy speciális, nemesített búzafajból, a keménybúzából előállított lisztből készül. Ez a hagyományos fehér liszttel szemben magas élelmi rost, ásványi anyag és fehérjetartalmú, a glikémiás indexe viszont alacsony. Ez annak köszönhető, hogy lassú felszívódású, összetett szénhidrátokat tartalmaz, így az elfogyasztása után a vércukorszint nem emelkedik meg hirtelen és hosszan tartó telítettség érzést biztosít. Szóval nyugodtan lehet ám enni tésztát, mert az nem egészségtelen és nem feltétlenül hízlal :) Ami pedig még szerintem nagyszerű benne, hogy amíg felforr a víz és megfő a tészta, éppen elkészíthető a szósz is :) Na jó, ennél a receptnél egy picit tovább tart a szósz a zöldségek felaprítása miatt, hacsak nem szereztek magatok mellé egy ügyes kuktát :P
Ma egyébként megint voltunk túrázni egyet. Iszonyat hideg volt, de beszereztem tegnap egy jó téli túranadrágot, egy jó kesztyűt meg egy termoszt, okulva a múlt hetiből. Így már csak az arcomra fagyott rá a mosoly :) Viszont mentünk ~13 km-t néhányszáz méter szintkülönbséggel, aztán meg a szentendrei Határ Csárdában fejeztük be a napot egy jó harcsahalászlé és palacsinta kíséretében :) Néha azért nekem is jól esik, ha elém rakják a meleg ételt, de a palacsinta csapnivaló volt... ilyenkor mindig határozottan erős késztetést arra, hogy minél hamarabb elkészítsem azt, amit egy étterembe elrontottak, hogy egy jó élmény felülírja a friss, rossz élményt :D 

Na de térjünk vissza a ZÖLDSÉGES TÉSZTÁHOZ :)
Hozzávalók:
2 db sárgarépa
2 db kicsi cukkini
5-6 db paradicsom
1 cs újhagyma
5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
5-6 szelet szárított paradicsom
5-6 levél bazsalikom
~3 cm-es parmezán vagy grana padano
4 ek olíva olaj
Só, bors, chili pehely
fusili vagy farfalle

A paradicsomot forrásban lévő vízbe dobom, 1-2 perc után ki és már le is lehet húzni a héját, mehet apró kockákra. A sárgarépát, a cukkinit és a szárított paradicsomot szintén apró kockákra kell vágni. A fokhagymát és az újhagymát felkarikáztam. Egy mélyebb serpenyőben a hagymát, fokhagymát az olajon lepirítottam, majd hozzáadtam a zöldségeket és a fűszereket. Fedő alatt addig pároltam, amíg a cukkini és a sárgarépa még épp roppanós maradt. Hozzáadtam a tejszínt, belereszeltem a sajtot. Közben kifőtt a tészta és a végén a szószhoz hozzáadtam és összeforraltam. 

img_20170107_191052_128_1.jpg

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • In 2017 i had a memorable trip to Indonesia.  We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia In 2017 i had a memorable trip to Indonesia. We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia
  • In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. 
#provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. #provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger
  • An other collage about my trip in Athens. After  the visit of Acropolis An other collage about my trip in Athens. After the visit of Acropolis
  • Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything
  • I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr3512107741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard