#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Tészta-szerelem

Tészta-szerelem

›
Tészta-szerelem

2017/1/08 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Csütörtökön apu bedobta, hogy vett szűzérmét, töltsük meg szalonnával, kolbásszal, lila hagymával, sajttal és rántsuk ki... az igazat megvallva még a gondolatától is rosszul lettem... :D Karácsonykor ugyan csak 2-3 napig engedtem el magam zabálásilag, de be kell látni, hogy azért a november-december során belecsaptam a lecsóba... azaz inkább a nehéz kajákba... kezdődött a töltött káposztával, aztán jött a kocsonya, a sült húsok, a vadas stb... és besokalltam, telítődtem. Szinte ránézni sem bírok most az ilyen jellegű kajákra... Ennek örömére a héten főztem egy laza zöldséges-tejszínes tésztát. Tudom, sokan gondolják, hogy áááá a tészta tiltólistás, de én próbálom rehabilitálni a hírnevét... :) Egyszerűen még mindig imádom és bármikor szívesen megeszem... :D DE: legyen durumtészta, igazán jó minőségű, ne legyen agyonfőzve, legyen elég sós stb... szóval azért mégsem minden áron és mindenfajtát. 
A durumtésztáról egyébként azt érdemes tudni, hogy egy speciális, nemesített búzafajból, a keménybúzából előállított lisztből készül. Ez a hagyományos fehér liszttel szemben magas élelmi rost, ásványi anyag és fehérjetartalmú, a glikémiás indexe viszont alacsony. Ez annak köszönhető, hogy lassú felszívódású, összetett szénhidrátokat tartalmaz, így az elfogyasztása után a vércukorszint nem emelkedik meg hirtelen és hosszan tartó telítettség érzést biztosít. Szóval nyugodtan lehet ám enni tésztát, mert az nem egészségtelen és nem feltétlenül hízlal :) Ami pedig még szerintem nagyszerű benne, hogy amíg felforr a víz és megfő a tészta, éppen elkészíthető a szósz is :) Na jó, ennél a receptnél egy picit tovább tart a szósz a zöldségek felaprítása miatt, hacsak nem szereztek magatok mellé egy ügyes kuktát :P
Ma egyébként megint voltunk túrázni egyet. Iszonyat hideg volt, de beszereztem tegnap egy jó téli túranadrágot, egy jó kesztyűt meg egy termoszt, okulva a múlt hetiből. Így már csak az arcomra fagyott rá a mosoly :) Viszont mentünk ~13 km-t néhányszáz méter szintkülönbséggel, aztán meg a szentendrei Határ Csárdában fejeztük be a napot egy jó harcsahalászlé és palacsinta kíséretében :) Néha azért nekem is jól esik, ha elém rakják a meleg ételt, de a palacsinta csapnivaló volt... ilyenkor mindig határozottan erős késztetést arra, hogy minél hamarabb elkészítsem azt, amit egy étterembe elrontottak, hogy egy jó élmény felülírja a friss, rossz élményt :D 

Na de térjünk vissza a ZÖLDSÉGES TÉSZTÁHOZ :)
Hozzávalók:
2 db sárgarépa
2 db kicsi cukkini
5-6 db paradicsom
1 cs újhagyma
5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
5-6 szelet szárított paradicsom
5-6 levél bazsalikom
~3 cm-es parmezán vagy grana padano
4 ek olíva olaj
Só, bors, chili pehely
fusili vagy farfalle

A paradicsomot forrásban lévő vízbe dobom, 1-2 perc után ki és már le is lehet húzni a héját, mehet apró kockákra. A sárgarépát, a cukkinit és a szárított paradicsomot szintén apró kockákra kell vágni. A fokhagymát és az újhagymát felkarikáztam. Egy mélyebb serpenyőben a hagymát, fokhagymát az olajon lepirítottam, majd hozzáadtam a zöldségeket és a fűszereket. Fedő alatt addig pároltam, amíg a cukkini és a sárgarépa még épp roppanós maradt. Hozzáadtam a tejszínt, belereszeltem a sajtot. Közben kifőtt a tészta és a végén a szószhoz hozzáadtam és összeforraltam. 

img_20170107_191052_128_1.jpg

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • In 2017 i had a memorable trip to Indonesia.  We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia In 2017 i had a memorable trip to Indonesia. We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia
  • Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything
  • I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun
  • In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine
  • Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr4012107741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard