#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Túltolás - kiégés?

Túltolás - kiégés?

›
Túltolás - kiégés?

2017/2/01 : #audreyfoody Szólj hozzá!

A végletek embere vagyok sok szempontból. Vagy nagyon lelkesedem dolgokért, vagy könnyen leszarom azokat. A nagyon lelkesedésem azzal jár, hogy mindennek utána nézek a témával kapcsolatosan, emberfeletti energiákat mozgatok meg, nagyon odateszem magam, kezd jól menni a dolog, kezdenek jönni az eredmények, aztán szépen lassan kifulladok. Mert nem bírom a magam által diktált tempót... mert azt hosszú távon egyszerűen nem lehet csinálni... Pont mint a futásban. Régen rövidtávfutó voltam. 100-200 m-ig elég jó eredményekkel. Csak rövid távon, de akkor nagyon pörögtem. Lehet, hogy az életben is rövidtávfutó vagyok. Sajnos sok szituban voltam már így, de most két dologgal járok hasonló cipőben, amik alapvetően fontosak nekem, és úgy érzem, hogy kicsit túltoltam és most meg megcsömörlöttem. Nagyon bánt ez az érzés és magam előtt is szégyenlem magam... de most egyszerűen nem bírok foglalkozni ezekkel úgy, ahogy szeretnék és elvárnám magamtól.
Az egyik ilyen az angol tanulás. Nagy lendülettel, lelkesen álltam neki az ősszel, sok időt, energiát fordítottam rá. Mindig volt a táskában vagy egy újság, vagy egy zsebkönyv, vagy a telefonon toltam a quizlet-et, duolingot, ha épp tömegközlekedtem. Esténként elalvás előtt is sokat angoloztam. Van is eredménye, mert már szerencsére a munkahelyi tárgyalásokon is elég jól értem, hogy miről van szó és meg is merek szólalni. De valahogy kezd elfogyni a lendület. Nehezen állok neki házit írni, nem olvasok mostanában angolul, max. néha egy-egy cikket, és az hogy nekiüljek szavakat tanulni, talán utoljára valamikor decemberben lehetett. És a jövő időkkel nem bírok zöld ágra vergődni... de csak azért mert nem veszem a fáradtságot és ülök neki egyszer egy másfél órára... 
A másik ilyen aktuális téma pedig a szakácskodás... Iszonyat lelkesedéssel csaptam bele ősszel ebbe is.Tele voltam tervekkel, ötletekkel. A főzést még mindig ugyanolyan lelkesen csinálom, de nem tanulok, nem képezem magam, megtorpant a fejlődés. Megvettem a tankönyveimet, vettem egy zseniális konyhatechnológiai könyvet, de nem olvasok. A suliba járok ugyan, de hát ott még semmi igazán izgit nem tanultunk. Az étterembe pedig még mindig nem jutottam el. Utoljára pénteken lesz két hete, hogy beszéltem a séffel. De húzom az időt... majd jövő héten... ezen a héten túl sok dolgom van... aztán ma is itthon punnyadtam egész délután, érdemleges ténykedés nélkül. Simán felhívhattam volna a séfet és lefixálhattam volna, hogy mikor is mehetek. De féltem is a szaros szabadidőmet, amit viszont nem mindig használok ki értelmesen. Közben pedig a munkahelyen tök jól mennek a dolgok, és ráadásul mostanában több megkeresést is kaptam hol a linkedin-en, hol fejvadászok, hol ismerősök, hol volt kollégák által, hogy nem akarnék-e menni hozzájuk dolgozni. És ez persze egyrészről baromi jól esik, hogy végre a közel 10 év munkája, na meg az 5 év szívás az egyetemen kezd megtérülni. Másrészről meg elgondolkodtató is. Merre is van az arra? 

Egyszerűen nem bírok ráállni az arany középutakra, vagy legalább is nagyon nehezen megy és kell egy-két pofon hozzá asszem... ha rákattanok valamire és elkezdem, akkor azt rohadtjól akarom csinálni... de túl sok minden érdekel, túl sok mindent szeretnék és ennyi mindent nem tudok az egy napra mért 24 órában ELÉG JÓL csinálni... kurva maximalizmus már megint... :D  

Régebben, amikor 3 éve elkezdtem járni edzeni, akkor minden nap mozogtam valamit. Látványosan volt is eredménye. Eljutottam odáig, hogy lefutottam egyszer két kört megállás nélkül a Margitszigeten, majd hazaértem és menni alig bírtam, úgy fájt minden ízületem.. aztán kezdtek kikopni az edzések... túltoltam, besokalltam. 
Elkezdtem járni rajzolni pár éve egy nagyon klassz helyre. Akkor hetente kétszer, meló után mentem. Baromi jól éreztem magam. Jó zenéket hallgattunk, jófej emberek jártak, nagyon jó arc volt a festőművész, aki oktatott, mindenkivel egyesével foglalkozott. Igazán jó élmény volt. Aztán mindezek ellenére elkezdtem tehernek érezni. Pedig én választottam. Nem tudnék olyan ész érvet felhozni, ami miatt abba kellett volna hagyni, de mégis kikopott az életemből... na jó, bevallom, hogy a portrérajzolás nem volt a kedvencem. De leginkább azért, mert azt épp előtte máshol nem tanultam és nagyon nem egyszerű. Viszont látványosan jobb volt a második is az elsőhöz képest, a harmadik meg már egész vállalható. De én a tárgyakat, a geometriai formákat, a fény-árnyék játékokat ezeken jobban szerettem, mint a ráncokat. Talán ez volt az egyetlen negatívum.

Lehet, hogy hiányzik belőlem úgy általában a kitartás... a hosszútávfutók kitartása és monotonitás-tűrése. De nem akarom sem az angolt, sem a szakácskodást annyiban hagyni. Lehet a rövidtávfutóból hosszútávfutó? Valahonnan újra lendületet kéne gyűjtenem, csak még ötletem sincs, hogy honnan. Szar ügy... 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Altough the weather was rainy we had a short walk in the colorful and exciting Camden Town in London. We visited the market but we were sooo sooo hungry... we couldn't refuse the bubble waffles at @bubblewafflescamden . We tried a Kinder Bueno style waffle and a white chocolate with strawberry. 
#camden #camdentown #camdenmarket #bubblewaffle #bubblewafflescamden #london #audreyfoody #travel #traveltoengland #eatandtravel #travelandeat #ilovetravel #traveler #traveltolondon #traveltheworld #traveladdict #travelphotography #instatravel #travelgram #travelguide #food #foodphotography Altough the weather was rainy we had a short walk in the colorful and exciting Camden Town in London. We visited the market but we were sooo sooo hungry... we couldn't refuse the bubble waffles at @bubblewafflescamden . We tried a Kinder Bueno style waffle and a white chocolate with strawberry. #camden #camdentown #camdenmarket #bubblewaffle #bubblewafflescamden #london #audreyfoody #travel #traveltoengland #eatandtravel #travelandeat #ilovetravel #traveler #traveltolondon #traveltheworld #traveladdict #travelphotography #instatravel #travelgram #travelguide #food #foodphotography
  • In 2017 i had a memorable trip to Indonesia.  We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia In 2017 i had a memorable trip to Indonesia. We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia
  • An other collage about my trip in Athens. After  the visit of Acropolis An other collage about my trip in Athens. After the visit of Acropolis
  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome
  • Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr9212175592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard