#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Zakopanei élmények

Zakopanei élmények

›
Zakopanei élmények

2017/2/15 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Hirtelen nem is tudom, hogy hol kezdjem, annyi impulzus ért a hétvégén :) A legfontosabb konklúzió ismét talán az, hogy utazni, túrázni jóóó! Mesélek először arról, hogy merre is jártunk, utána pedig majd másról is :) Szóval pénteken délután indultunk útra Szlovákián át Zakopane felé. Az első túrára szombaton, reggeli után került sor a Dolina Kościeliska-ban, azaz a Kościeliska-völgyben. Túravezetőink tanáremberek lévén folyamatosan ontották magukból az érdekesebbnél érdekesebb infókat a helyszínnel kapcsolatban (na meg a szóvicceket is ontották :) ). A túra nagy része kellemes kis sétaúton vezetett, de ezt sok helyen tükörjéggel borított szakaszok tagolták. A rutinosabbaknál volt bakancsra rögzíthető egyszerűbb hágóvas. Ebéd időben egy gorál házikóban megkóstoltuk a málnás forralt sört... erről erősen megoszlottak a vélemények, nekem speciel nagyon nem ízlett. Viszont egy sarlotka is csúszott mellé, ami szintén helyi specialitás. Olyasmi, mint az almás pite, jó sok almával, kevés tésztával. Ha egyszer arra jártok, kóstoljátok meg mindenképp :) A kellemes ebéd után az egyik szakasz kicsit izgibb volt, ahol egy létra után vas láncok segítségével kapaszkodtunk felfelé :) Miután megtettük a túránk hátralévő részét, beültünk vacsizni egy hangulatos kis étterembe. Az elején kicsit bosszankodtunk... nem volt egy darab angol nyelvű étlap sem meg egy pincér sem, aki tudna bármilyen idegen nyelven... aztán rájöttünk, hogy van wifi és google barátunk lefordítaná az étlapot, csakhogy a wifi jelszót nem árulták el... Aztán nagy nehezen előkerült egy angolul kicsit tudó pincérleányzó és vééégre tudtunk rendelni: irtó finom savanyú káposztás levest ettem bárány hússal. Volt benne még burgonya, fűszerezésül pedig borókabogyó, tárkony és fokhagyma. Hamarosan megpróbálom majd rekonstruálni, nem tűnt túl bonyolultnak :)
Sokan ettek még bryndzás pirogot, az is nagyon fincsi volt, merthogy tarháltam pár szem kóstolót :P Szóval az étel minősége végül nagyon pozitív irányba tolta el a kezdeti kevésbé pozitív képet :) Este volt egy kis bóklászás a sétálóutcán, de csak szigorúan miután beszereztük a sajtokat a piacon :) És sikerült nekem is vásárolnom egy egyszerűbb kivitelű hágóvasat, ami a vasárnapi túrát/sétát nagyban megkönnyítette. Szombaton összesen 18 km-t mentünk, ~700 m szintemelkedéssel. A vasárnapról nincs adatom, de azt tippelem, hogy 8 km-nél nem mentünk többet és a szintemelkedés is elenyésző volt. Ez a séta egyébként a Dolina Strążyska-n vezetett, aminek a végén a befagyott Siklawica-vízesést csodáltuk meg. A vízesés után pedig ismét felkerestünk egy jó kis menedékházat, ahol zsurekkel (savanykás kolbászos leves) és az előző napi forralt sörből okulva inkább forralt borral melegítettem át a testem és a lelkem :) Sajnos nagyon hamar eljött a hazautazás... túl hamar... ennyi nem volt elég Zakopane-ból... így ma jelentkeztünk a Békatutaj pünkösdi túrájára is, behülyítve Anitáékat és Gézát :)

Az élménybeszámoló után pedig arra jöttem rá, hogy a túrázás és az utazás jól kilúgozta az agyamat és megszabadított sok hülye túlagyalt gondolattól. Ez az egyik legjobb gyógyír az agymenések ellen :)

A másik, ami eszembe jutott, hogy véletlenek már pedig nincsenek... Kiderült, hogy a két túravezetőnkkel (egy egri házaspár) vannak közös ismerősök, Géza és Hajni velük túrázott Grúziában. És mit ad Isten... kiderült, hogy ők vezetik a ladakhi Himalája túrát is, amivel hetek óta szemezgetek. Csomó kérdés fogalmazódott meg bennem, ahogy nap mint nap újra elolvastam a túra leírását még Zakopane előtt. És hát ezeket a kérdéseket vasárnap mind fel is tudtam tenni és csomó új infót kaptam, ami egyre inkább abba az irányba terel, hogy jelentkezni kéne. Már csak a főnökeimet kell meggyőzni, hogy engedjenek el 2,5 hétre... na ez nem lesz egyszerű...


Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • We spent one and half day in Oxford, but i felt i could stay for more days. This city is like a time travel to the Middle Ages We spent one and half day in Oxford, but i felt i could stay for more days. This city is like a time travel to the Middle Ages
  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer.
#audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel  #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer. #audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld
  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome
  • One year ago I celebrated my birthday in Barcelona. I tried many local food and visited the most famous and a little hidden places in the city. Here is my four absolutely favourite: churros with hot (melted) chocolate, dried ham, chorizo, olives, cheese from the market... And of course i visited the @basilicasagradafamilia , the most famous building of Gaudí. (It's useful to book the ticket online, you can avoid standing in the long queue) And my other favourite was the Maritime Museum. The building was a ship factory near to sea. It is as  gorgeous as the exhibition. 
#barcelona #travel #ilovetravel #traveladdict #instatravel #travelling #travellers #traveling #travelblogger #travelphotography #audreyfoody #travelholic #travelandeat #eatandtravel #churros #gaudi #sagradafamilia One year ago I celebrated my birthday in Barcelona. I tried many local food and visited the most famous and a little hidden places in the city. Here is my four absolutely favourite: churros with hot (melted) chocolate, dried ham, chorizo, olives, cheese from the market... And of course i visited the @basilicasagradafamilia , the most famous building of Gaudí. (It's useful to book the ticket online, you can avoid standing in the long queue) And my other favourite was the Maritime Museum. The building was a ship factory near to sea. It is as gorgeous as the exhibition. #barcelona #travel #ilovetravel #traveladdict #instatravel #travelling #travellers #traveling #travelblogger #travelphotography #audreyfoody #travelholic #travelandeat #eatandtravel #churros #gaudi #sagradafamilia

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr7912252524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard