#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Zakopanei élmények

Zakopanei élmények

›
Zakopanei élmények

2017/2/15 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Hirtelen nem is tudom, hogy hol kezdjem, annyi impulzus ért a hétvégén :) A legfontosabb konklúzió ismét talán az, hogy utazni, túrázni jóóó! Mesélek először arról, hogy merre is jártunk, utána pedig majd másról is :) Szóval pénteken délután indultunk útra Szlovákián át Zakopane felé. Az első túrára szombaton, reggeli után került sor a Dolina Kościeliska-ban, azaz a Kościeliska-völgyben. Túravezetőink tanáremberek lévén folyamatosan ontották magukból az érdekesebbnél érdekesebb infókat a helyszínnel kapcsolatban (na meg a szóvicceket is ontották :) ). A túra nagy része kellemes kis sétaúton vezetett, de ezt sok helyen tükörjéggel borított szakaszok tagolták. A rutinosabbaknál volt bakancsra rögzíthető egyszerűbb hágóvas. Ebéd időben egy gorál házikóban megkóstoltuk a málnás forralt sört... erről erősen megoszlottak a vélemények, nekem speciel nagyon nem ízlett. Viszont egy sarlotka is csúszott mellé, ami szintén helyi specialitás. Olyasmi, mint az almás pite, jó sok almával, kevés tésztával. Ha egyszer arra jártok, kóstoljátok meg mindenképp :) A kellemes ebéd után az egyik szakasz kicsit izgibb volt, ahol egy létra után vas láncok segítségével kapaszkodtunk felfelé :) Miután megtettük a túránk hátralévő részét, beültünk vacsizni egy hangulatos kis étterembe. Az elején kicsit bosszankodtunk... nem volt egy darab angol nyelvű étlap sem meg egy pincér sem, aki tudna bármilyen idegen nyelven... aztán rájöttünk, hogy van wifi és google barátunk lefordítaná az étlapot, csakhogy a wifi jelszót nem árulták el... Aztán nagy nehezen előkerült egy angolul kicsit tudó pincérleányzó és vééégre tudtunk rendelni: irtó finom savanyú káposztás levest ettem bárány hússal. Volt benne még burgonya, fűszerezésül pedig borókabogyó, tárkony és fokhagyma. Hamarosan megpróbálom majd rekonstruálni, nem tűnt túl bonyolultnak :)
Sokan ettek még bryndzás pirogot, az is nagyon fincsi volt, merthogy tarháltam pár szem kóstolót :P Szóval az étel minősége végül nagyon pozitív irányba tolta el a kezdeti kevésbé pozitív képet :) Este volt egy kis bóklászás a sétálóutcán, de csak szigorúan miután beszereztük a sajtokat a piacon :) És sikerült nekem is vásárolnom egy egyszerűbb kivitelű hágóvasat, ami a vasárnapi túrát/sétát nagyban megkönnyítette. Szombaton összesen 18 km-t mentünk, ~700 m szintemelkedéssel. A vasárnapról nincs adatom, de azt tippelem, hogy 8 km-nél nem mentünk többet és a szintemelkedés is elenyésző volt. Ez a séta egyébként a Dolina Strążyska-n vezetett, aminek a végén a befagyott Siklawica-vízesést csodáltuk meg. A vízesés után pedig ismét felkerestünk egy jó kis menedékházat, ahol zsurekkel (savanykás kolbászos leves) és az előző napi forralt sörből okulva inkább forralt borral melegítettem át a testem és a lelkem :) Sajnos nagyon hamar eljött a hazautazás... túl hamar... ennyi nem volt elég Zakopane-ból... így ma jelentkeztünk a Békatutaj pünkösdi túrájára is, behülyítve Anitáékat és Gézát :)

Az élménybeszámoló után pedig arra jöttem rá, hogy a túrázás és az utazás jól kilúgozta az agyamat és megszabadított sok hülye túlagyalt gondolattól. Ez az egyik legjobb gyógyír az agymenések ellen :)

A másik, ami eszembe jutott, hogy véletlenek már pedig nincsenek... Kiderült, hogy a két túravezetőnkkel (egy egri házaspár) vannak közös ismerősök, Géza és Hajni velük túrázott Grúziában. És mit ad Isten... kiderült, hogy ők vezetik a ladakhi Himalája túrát is, amivel hetek óta szemezgetek. Csomó kérdés fogalmazódott meg bennem, ahogy nap mint nap újra elolvastam a túra leírását még Zakopane előtt. És hát ezeket a kérdéseket vasárnap mind fel is tudtam tenni és csomó új infót kaptam, ami egyre inkább abba az irányba terel, hogy jelentkezni kéne. Már csak a főnökeimet kell meggyőzni, hogy engedjenek el 2,5 hétre... na ez nem lesz egyszerű...


Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • In 2017 i had a memorable trip to Indonesia.  We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia In 2017 i had a memorable trip to Indonesia. We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia
  • An other collage about my trip in Athens. After  the visit of Acropolis An other collage about my trip in Athens. After the visit of Acropolis
  • Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful
  • I've spent the begining of 2019 in Lyon. 
After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a
starter: duck liver bread with mushrom cream
main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce
dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream
Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great I've spent the begining of 2019 in Lyon. After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a starter: duck liver bread with mushrom cream main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great
  • SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr9112252524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard