Boldog Tavaszt Mindenkinek :) Vééégre itt a március, süt a nap és (majdnem) kék az ég :) Végre nem csípősen hideg a levegő és végre nem kell kismillió réteg ruhát magamra cibálni, hogy ne fagyjak meg percenként. A facebookon már megjelentek az első medvehagymás és kucsmagombás fotók. Menthetetlenül itt a tavasz :)
Korábban nem akartam nyígni azon, hogy legyen már jobb idő és miért van még mindig ilyen rohadt hideg... de a szívem mélyén már én is nagyon vártam a tavaszt. Pedig ez a tél igazán gyönyörű volt... majdnem minden hétvégén voltam valamerre kirándulni, túrázni. Láttam a zajló Dunát, a befagyott Balatont, a havas Pilist és Börzsönyt. Ez a tél megmutatta, hogy mennyi lehetőséget rejt a hűvös idő, és a hideg nem jelenti azt, hogy be kell gubózni a meleg lakásba.
Szóval itt a tavasz és én meg újra betegen punnyadok itthon... De már legalább annyira össze bírtam szedni magam, hogy lehúztam a boltba és összedobtam az egyik kedvenc tésztámat. Hétvégén céges disznóvágás volt, ahol egész nap ettük a friss disznóságokat és még két hatalmas szatyor husit meg töltött cuccot kaptunk útravalónak is. Még mindig van a hűtőben a sült húsból meg hurkából, de már sajnos ránézni sem bírok, ezért is döntöttem egy húsmentes tészta mellett mára.
Nagyon paradicsomos-tejszínes tészta:
- 5-6 szelet olajban eltett szárított paradicsom apróra vágva és annak a paradicsom olaja
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 1 kis üveg sűrített paradicsom
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 6-8 levél friss bazsalikom
- 2 dl tejszín
- parmezán vagy grana padano
- fél doboz Barilla farfalle
Egy közepes lábosban sós vizet forraltam a tésztának. A szárított paradicsom olajából 2-3 evőkanállal egy serpenyőbe löttyintettem, majd ezen lepirítottam a karikára vágott fokhagymát. Hozzáadtam a koktélparadicsomokat, a felaprított szárított paradicsomot és a sűrített paradicsomot. A koktélparadicsomokat szétnyomkodtam amint átpuhultak majd hozzáadtam a tejszínt és a fűszereket. Egy pici chili pelyhet is szórtam bele, mert a csípős ehetnékem még mindig tart :) Reszeltem a szószba egy kis sajtot, majd az eddigre már megfőtt tésztát átszedtem a szószba és jól beleforgattam.
Na és néhány télbúcsúztató kép: