#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Télbúcsúztató nagyon paradicsomos tészta

Télbúcsúztató nagyon paradicsomos tészta

›
Télbúcsúztató nagyon paradicsomos tészta

2017/3/02 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Boldog Tavaszt Mindenkinek :) Vééégre itt a március, süt a nap és (majdnem) kék az ég :) Végre nem csípősen hideg a levegő és végre nem kell kismillió réteg ruhát magamra cibálni, hogy ne fagyjak meg percenként. A facebookon már megjelentek az első medvehagymás és kucsmagombás fotók. Menthetetlenül itt a tavasz :)

Korábban nem akartam nyígni azon, hogy legyen már jobb idő és miért van még mindig ilyen rohadt hideg... de a szívem mélyén már én is nagyon vártam a tavaszt. Pedig ez a tél igazán gyönyörű volt... majdnem minden hétvégén voltam valamerre kirándulni, túrázni. Láttam a zajló Dunát, a befagyott Balatont, a havas Pilist és Börzsönyt. Ez a tél megmutatta, hogy mennyi lehetőséget rejt a hűvös idő, és a hideg nem jelenti azt, hogy be kell gubózni a meleg lakásba. 
Szóval itt a tavasz és én meg újra betegen punnyadok itthon... De már legalább annyira össze bírtam szedni magam, hogy lehúztam a boltba és összedobtam az egyik kedvenc tésztámat. Hétvégén céges disznóvágás volt, ahol egész nap ettük a friss disznóságokat és még két hatalmas szatyor husit meg töltött cuccot kaptunk útravalónak is. Még mindig van a hűtőben a sült húsból meg hurkából, de már sajnos ránézni sem bírok, ezért is döntöttem egy húsmentes tészta mellett mára.

Nagyon paradicsomos-tejszínes tészta:
- 5-6 szelet olajban eltett szárított paradicsom apróra vágva és annak a paradicsom olaja
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 1 kis üveg sűrített paradicsom
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 6-8 levél friss bazsalikom
- 2 dl tejszín
- parmezán vagy grana padano
- fél doboz Barilla farfalle

Egy közepes lábosban sós vizet forraltam a tésztának. A szárított paradicsom olajából 2-3 evőkanállal egy serpenyőbe löttyintettem, majd ezen lepirítottam a karikára vágott fokhagymát. Hozzáadtam a koktélparadicsomokat, a felaprított szárított paradicsomot és a sűrített paradicsomot. A koktélparadicsomokat szétnyomkodtam amint átpuhultak majd hozzáadtam a tejszínt és a fűszereket. Egy pici chili pelyhet is szórtam bele, mert a csípős ehetnékem még mindig tart :) Reszeltem a szószba egy kis sajtot, majd az eddigre már megfőtt tésztát átszedtem a szószba és jól beleforgattam. 
dsc01487_2.JPG

Na és néhány télbúcsúztató kép:



Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer.
#audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel  #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer. #audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld
  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome
  • I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun
  • I've spent the begining of 2019 in Lyon. 
After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a
starter: duck liver bread with mushrom cream
main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce
dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream
Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great I've spent the begining of 2019 in Lyon. After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a starter: duck liver bread with mushrom cream main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great
  • SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr4212307467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard