#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Tavaszi tésztaőrület

Tavaszi tésztaőrület

›
Tavaszi tésztaőrület

2017/3/13 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Ismét néhány mozgalmas nap van mögöttem :) Ma irtó álmosan értem haza Győrből, és még a bőröndömből sem pakoltam ki, egyből bezuhantam az ágyba. És még mindig nem pakoltam ki, mert elég éhesen ébredtem... főzni kéne valamit... mondjúúúk... a változatosság kedvéért egy tésztát... :P No de mi legyen...??? Imádom a cacio e pepe-t, de mostanában többször is csináltam... legyen carbonara? Neeem, valami új ízt szeretnék... Aztán lementem a társasház aljában található, vasárnap délután is nyitva tartó kisboltba. Kérdezte az eladó srác, hogy mit keresek, mert még nem állt össze a fejemben, hogy milyen legyen a szósz... mondtam neki, hogy tésztaszósz lesz, de még nem tudom miből... aztán elkezdtünk ötletelni és végül ez lett belőle: 

Zöldfűszeres tejszínes szardíniás tészta
Hozzávalók:

- 2 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 4 db újhagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 1 ek finomliszt
- 2 ek vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- 1 db csilis szardínia konzerv
- só, bors, szerecsendió

A vajon lepirítottam a lisztet, majd a tejszínnel és a tejjel egy lazább besamelt készítettem. A zöldfűszereket, 3 újhagymát nagyobb darabokra vágva és a fokhagymát belekevertem és botmixerrel összeturmixoltam. A 4. újhagymát karikákra vágva tettem bele, a szardíniát pedig apró darabokban. Sóval, frissen őrölt borssal és szintén frissen reszelt szerecsendióval fűszereztem, és eddig pedig szépen meg is főtt a tészta, amit lecsöpögtetés nélkül át is szedtem a szószba... és hát huhh... ez így nagggyon-nagggyon fincsííííííí lett :) De tényleg... és lassan jön a medvehagyma szezon, szerintem az is nagyon jót tenne neki :) 
img_20170312_194622.jpg

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • Polignano a Mare is a gorgeous small town in Southern Italy (near to Bari in Puglia), what I visited one year ago, in March 2018. There is a breathtaking bay with cliffs and incredible blue sea. And you can also enjoy there the world famous italian icecream Polignano a Mare is a gorgeous small town in Southern Italy (near to Bari in Puglia), what I visited one year ago, in March 2018. There is a breathtaking bay with cliffs and incredible blue sea. And you can also enjoy there the world famous italian icecream
  • I've spent the begining of 2019 in Lyon. 
After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a
starter: duck liver bread with mushrom cream
main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce
dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream
Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great I've spent the begining of 2019 in Lyon. After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a starter: duck liver bread with mushrom cream main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great
  • Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it
  • Portugál kaland - tervezéstől a megérkezésig Portugál kaland - tervezéstől a megérkezésig

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr8412333073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard