Ismét néhány mozgalmas nap van mögöttem :) Ma irtó álmosan értem haza Győrből, és még a bőröndömből sem pakoltam ki, egyből bezuhantam az ágyba. És még mindig nem pakoltam ki, mert elég éhesen ébredtem... főzni kéne valamit... mondjúúúk... a változatosság kedvéért egy tésztát... :P No de mi legyen...??? Imádom a cacio e pepe-t, de mostanában többször is csináltam... legyen carbonara? Neeem, valami új ízt szeretnék... Aztán lementem a társasház aljában található, vasárnap délután is nyitva tartó kisboltba. Kérdezte az eladó srác, hogy mit keresek, mert még nem állt össze a fejemben, hogy milyen legyen a szósz... mondtam neki, hogy tésztaszósz lesz, de még nem tudom miből... aztán elkezdtünk ötletelni és végül ez lett belőle:
Zöldfűszeres tejszínes szardíniás tészta
Hozzávalók:
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 4 db újhagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 1 ek finomliszt
- 2 ek vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- 1 db csilis szardínia konzerv
- só, bors, szerecsendió
A vajon lepirítottam a lisztet, majd a tejszínnel és a tejjel egy lazább besamelt készítettem. A zöldfűszereket, 3 újhagymát nagyobb darabokra vágva és a fokhagymát belekevertem és botmixerrel összeturmixoltam. A 4. újhagymát karikákra vágva tettem bele, a szardíniát pedig apró darabokban. Sóval, frissen őrölt borssal és szintén frissen reszelt szerecsendióval fűszereztem, és eddig pedig szépen meg is főtt a tészta, amit lecsöpögtetés nélkül át is szedtem a szószba... és hát huhh... ez így nagggyon-nagggyon fincsííííííí lett :) De tényleg... és lassan jön a medvehagyma szezon, szerintem az is nagyon jót tenne neki :)