#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Career break és lemon curd cheesecake

Career break és lemon curd cheesecake

›
Career break és lemon curd cheesecake

2017/9/12 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Jó ideje agyalogtam azon, hogy hogyan is folytassam ezt a blogot. Mostanában újra elkezdtem ugyan főzni, de az írás valahogy még nem akaródzott jönni. Sokszor eszembe jutott, voltak íráskezdemények is, de nem ment... Aztán egy gyerekkori barátnőmmel a Fröccsteraszon elmélkedtünk pénteken - néhány aperol spritz mellett - a career break gondolatán. Milyen jó is lenne kicsit kiugrani a hétköznapok rutinjából és valami egészen mást csinálni. Aztán a tegnap, hétfő reggel lévén iszonyat nehezen indult. Pörgettem a fb csodás hírfolyamát és belebotlottam egy cikkbe a profession.hu-ról, ami pont ezt a témát boncolgatja. És elábrándoztam azon, hogy milyen klassz is lenne most az iroda helyett pl. egy dimbes-dombos francia kisváros napsütötte főterén egy bisztróban tenni-venni, főzni a kávét, csevegni a betérő emberekkel, sütni néhány quiche-t stb... jaaa hogy egy szót sem tudok franciául... de ábrándnak jó volt :) 
Szóval a career breakre visszatérve kicsit talán az elmúlt fél év hallgatása is ilyesmi volt... Na jóóó, nem, de most már újult erővel és kedvvel tértem vissza a konyhába és reméljük, hogy a billentyűzethez is :P

Viszont az álmodozás helyett vannak kézzelfogható előrelépések:  a szakácssuli a végéhez közeledik és végre bejutottunk a tankonyhára :) Az első alkalommal köreteket készítettünk, a másodikon pedig már leveseket és mártásokat. Október végéig minden hétvégén lesz 1-1 gyakorlati napom. November végén pedig jön a vizsga. 
Közben októberben még lesz egy nagy utazás is, amiről terveim szerint egy a francia kiránduláshoz hasonló  napi bontású beszámolót szeretnék majd írni, fotókkal és persze ki szeretnék majd térni részletesebben a régió gasztronómiájára is. Na de erről később mesélek még :)

A legutóbbi itthoni ténykedésem pedig egy sütés nélküli lemon curd cheesecake volt, amit egy kedves kolléganőmmel készítettünk, teljesen saját recept/elgondolás alapján. Ennek kapcsán el is játszottam azzal a gondolattal, hogy baráti körben tök szívesen gyártanék tortákat. Ha úgy gondoljátok, hogy kipróbálnátok, keressetek bátran ;)

Szóval most már térjünk rá a receptre is:

LEMON CURD CHEESECAKE
Tortaalap:
400 g gullón kukoricalisztes keksz (gluténérzékenynek készült)
200 g vaj
Fahéj, szegfűszeg, kardamom ízlés szerint

Fehér krém:
500 g mascarpone
250 g túró
400 g görög joghurt
2 cs fehér zselatin por
10 cs vaníliás cukor + cukor ízlés szerint
1 citrom leve + reszelt héja

Lemon curd-ről korábban már írtam, aminek a receptjét itt találhatjátok. 

Áfonya és cukorgyöngy a tetejére

Az alaphoz a kekszet ledaráltuk, majd a fűszerekkel és olvasztott vajjal elkevertük. Egy 28 cm-es kapcsos tortaformába úgy oszlattuk el a kekszes keveréket, hogy a szélére kicsit fel legyen hajtva. 
A krémhez a túrót robotgépben a joghurttal krémesre kevertük, majd ezt a mascarponehoz forgattuk. Ment bele a vanília, a cukor, a citromlé és héj. Amikor már elég jó ízű lett a cucc, folyamatos keverés mellett hozzáadtuk a zselatinport. A fehér krémet rásimítottuk az alapra. Közben elkészült és kihűlt a lemon curd, amivel befedtük a torta tetejét. Egy éjszakát pihent a hűtőben, aztán tálalás előtt díszítettük. A lemon curd intenzív savanyúsága, a fehér krém lágyabb, visszafogott ízvilága és a keksz alap fűszeressége és ropogós textúrája elég jól passzolt... Nyammmmm :)

lcck.jpg

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. 
#provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. #provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger
  • One year ago I celebrated my birthday in Barcelona. I tried many local food and visited the most famous and a little hidden places in the city. Here is my four absolutely favourite: churros with hot (melted) chocolate, dried ham, chorizo, olives, cheese from the market... And of course i visited the @basilicasagradafamilia , the most famous building of Gaudí. (It's useful to book the ticket online, you can avoid standing in the long queue) And my other favourite was the Maritime Museum. The building was a ship factory near to sea. It is as  gorgeous as the exhibition. 
#barcelona #travel #ilovetravel #traveladdict #instatravel #travelling #travellers #traveling #travelblogger #travelphotography #audreyfoody #travelholic #travelandeat #eatandtravel #churros #gaudi #sagradafamilia One year ago I celebrated my birthday in Barcelona. I tried many local food and visited the most famous and a little hidden places in the city. Here is my four absolutely favourite: churros with hot (melted) chocolate, dried ham, chorizo, olives, cheese from the market... And of course i visited the @basilicasagradafamilia , the most famous building of Gaudí. (It's useful to book the ticket online, you can avoid standing in the long queue) And my other favourite was the Maritime Museum. The building was a ship factory near to sea. It is as gorgeous as the exhibition. #barcelona #travel #ilovetravel #traveladdict #instatravel #travelling #travellers #traveling #travelblogger #travelphotography #audreyfoody #travelholic #travelandeat #eatandtravel #churros #gaudi #sagradafamilia
  • Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful
  • Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr3612822818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard