#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Ősz ízei tészta

Ősz ízei tészta

›
Ősz ízei tészta

2017/10/02 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Szombaton gyönyörűen sütött a nap, kellemes langyos őszi idő volt, én meg otthon b.sztam a rezet... részben a még mindig nem tökéletesen kikúrált megfázásom, részben meg tanulás (azaz tanulni próbálkozás) miatt. Nagyon-nagyon mehetnékem volt, de most már ki kell bekkelnem az elkövetkező hetet, aztán jön a nagy utazás a világ túlvégére :) 
Na de valamit enni is kellett a szobafogság alatt. Gondoltam, ha már nem tudom élvezni az ősz színeit, illatait a természetben, akkor legalább a konyhában legyen őszi hangulat. Rég főztem már igazán jó tésztát is, maradt dió még a múlt heti diópudingból meg egy tejszín is. Aztán szépen lassan kezdett kialakulni a koncepció... adott a dió, a tejszín, a tészta... a dióhoz jól passzol a sajt... mondjuk valamilyen kék penészes... kéne valami húsféle... bacon... neeem, az túl zsíros lesz ebbe, legyen inkább szárított sonka, mondjuk fekete erdei. Valami édes is jó lenne hozzá, egy kis vilmoskörte... Szóval ezen a vonalon elindulva született a szombati ebéd. 
Ahogy az előbb említettem, egy hét múlva hétfőn elutazom 2,5 hétre egy kalandtúrára. Jó eséllyel internet nem túl sok helyen lesz, így ezalatt felfüggesztem a blogolást. Az 'íráskényszeremet' egy útinaplóban fogom levezetni, és ha hazatértem, jön majd az élménybeszámoló :) Várhatóan őrült nagy kaland lesz :)
Na de térjünk vissza az őszi tésztához:

Ősz ízei tészta
Hozzávalók:
5 dkg durvára tört dió
5 dkg durvára tört mandula
3 dl tejszín
20 dkg kék penészes sajt
1 körte
10 dkg fekete erdei sonka
1 tk vaj
1 kisebb ág rozmaring
1 tojás sárgája
Barilla Farfalle tészta

A durvára vágott diót és mandulát száraz serpenyőben lepirítottam, majd dobtam rá egy kanál vajat. Ekkor adtam hozzá a felkockázott sonkát és a felaprított rozmaringot, amivel tovább pirítottam a cuccot. Amikor lepirult a sonka, felöntöttem a tejszínnel, hozzáadtam a felkockázott sajtot és körtét. Addig forraltam a cuccot, amíg a sajt felolvadt benne és a körte picit átpárolódott. A végén, amikor már lekapcsoltam a lángot alatta, hozzákevertem egy tojás sárgáját. 
Közben jó sós vízben kifőztem a tésztát és hozzádobtam a szószhoz. Só nem kellett bele egy csipet sem, mivel a sajt és a sonka kellőképpen sós volt. 

img_20170930_183116.jpg

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer.
#audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel  #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer. #audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld
  • Alberobello is a small town in Southern Italy (Puglia) near to Bari. Last march I was there and visited the UNESCO World Heritage Site. This place is famous for the trullis, the small limestone houses with cone shaped stone roof which are drystone constructions from the 14th century. 
In Alberobelle we found a great pastryshop, the L'Arto Caffé and tasted different types of local desserts. When we left we got a little present of the chef: chocolate trulli sweets.
#alberobello #italy #southitaly #puglia #traveltoitaly #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #iloveitaly #ilovefood #chocolate #ilovechocolate #ilovetravel #traveladdict #travellers #travelblogger #travels #travelphotography #travelholic #instafood #instatravel #travelgram Alberobello is a small town in Southern Italy (Puglia) near to Bari. Last march I was there and visited the UNESCO World Heritage Site. This place is famous for the trullis, the small limestone houses with cone shaped stone roof which are drystone constructions from the 14th century. In Alberobelle we found a great pastryshop, the L'Arto Caffé and tasted different types of local desserts. When we left we got a little present of the chef: chocolate trulli sweets. #alberobello #italy #southitaly #puglia #traveltoitaly #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #iloveitaly #ilovefood #chocolate #ilovechocolate #ilovetravel #traveladdict #travellers #travelblogger #travels #travelphotography #travelholic #instafood #instatravel #travelgram
  • I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun
  • I've spent the begining of 2019 in Lyon. 
After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a
starter: duck liver bread with mushrom cream
main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce
dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream
Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great I've spent the begining of 2019 in Lyon. After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a starter: duck liver bread with mushrom cream main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr4512913653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard