#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Úton Indonézia felé - Malajzia

Úton Indonézia felé - Malajzia

›
Úton Indonézia felé - Malajzia

0. nap - kedd

2017/10/31 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Ahogy az előző bejegyzésben olvashattátok, az isztambuli reptéren találkoztunk össze a csapat nagy részével. A teljes létszámunk 17 fő volt a két túravezetőnkkel: Bécivel és Balázzsal.
Szóval Isztambul, reptér. Kb. este 7-re értünk vissza a rapid városnézésből ide, a repülőnk pedig éjfél körül indult tovább Kuala Lumpur felé. Jött néhány óra reptéri csövezés. Alapvetően nem szeretek várakozni, de valahogy ez a reptéri hangulat minden alkalommal magával ragadott. Olyan sokféle ember a világ minden tájáról... várakozás közben elengedve azokat a gátlásokat, hogy földre nem ülünk/fekszünk stb. Oké, fárasztó dolog utazni, de valahogy olyan varázsa volt számomra az elsőtől az utolsó pillanatig, hogy az semmivel sem összemérhető :)
Aztán eljött a beszállás ideje, rövid bemutatkozás az útitársak között. A Turkish Airlines egy Boeing777-esével szeltük át Ázsiát. Brutálsok vacsorát kaptunk hajnali kettő magasságában, épp mire jól elaludtam volna. Biztos, ami biztos betoltam egy whiskyt, hogy vacsi után jobban menjen a szunya :) Épphogy belemerültem volna az alvásba, már jött is szinte a reggeli, amit ugyancsak nem spóroltak le :) Jóllakott napközisként, reggeli után délután öt körül értünk Kuala Lumpurba :D Hát igen, itt kezdett a biológiai órám teljesen felborulni :D A reptéren Béciék szereztek két kisbuszt, amikkel elindultunk a maláj tranzitszállásunkra, valahol Kuala Lumpur mellé. Az első sokk akkor ért, amikor kiértem a reptér épületéből és beleszippantottam az ottani levegőbe... brutál páratartalom és ~35 fok meleg. Az utunk pálmaültetvények és esőerdők között vezetett. Az út mellett asztalokról ananászt, sárkánygyümölcsöt és egyéb ismeretlen gyümölcsöket árultak helyiek. Aztán már azt hittük, hogy elérkeztünk az úticélhoz, amikor a két sofőrünk bekanyarodott egy viszonylag lepukkant helyre. Egy lottózónak vélhető hely előtt álltunk meg. Sofőrjeink nem zavartatva magukat valószínűleg beszerezték a szükséges dohányárut meg megjátszották a nyerőnek remélt számaikat, amíg mi a kisbuszban várakoztunk :D De ezzel sem volt semmi gond, beszélgettünk, ismerkedtünk addig is, nem rohantunk már sehová :)
Aztán végre megérkezünk ~1,5 nap utazás után az első szálláshelyre, ami tényleg egy tranzitszállás volt. ~12m2-es, ablak nélküli szoba, de legalább klíma volt és tényleg csak aludtunk egy gyorsat. Az este a csapattal kimentünk még egy kis sört és kaját felkutatni, de én a reptéren elhibáztam és betoltam egy Pringles-t, így maradt csak a sör :D A többiek megették első rizses kajájukat, akkor még nem tartva a rizstúltengéstől (spoiler :D) . A sört a szállás teraszán ittuk meg, egy 3 dl-estől én már jól is éreztem magam, mentünk is aludni. Bezuhantam az ágyba... na de hajnali 3-kor kipattant a szemem és indult a nap. A buszunk persze csak reggel 6-kor indult vissza a reptérre, a reggeli is csak fél6-kor kezdődött... kényelmesen letusoltam, összepakoltam... bár nem is nagyon pakoltam szét... Szóval csak ment mennyezet-kamillázás, dolgozott a jetlag :) Aztán az első ázsiai reggelinél konstatáltam, hogy Távol-Keleten nem igazán érzik a péksütemény, felvágott és egyéb kontinentális reggeli kérdést, de hát csak magamba erőltettem ezt-azt, majd elindultunk a reptérre, hogy elcsípjük az Air Asia járatát Jávára. Na de folyt. köv. később ;) 

  • A maláj szállás
  • Villanyszerelés...
  • Gekkó, nem kevés volt belőlük :) szerintem nagyon cukik :)
  • A Sör
  • A csodás reggelink :D
  • Kuala Lumpur Airport

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • An other collage about my trip in Athens. After  the visit of Acropolis An other collage about my trip in Athens. After the visit of Acropolis
  • Polignano a Mare is a gorgeous small town in Southern Italy (near to Bari in Puglia), what I visited one year ago, in March 2018. There is a breathtaking bay with cliffs and incredible blue sea. And you can also enjoy there the world famous italian icecream Polignano a Mare is a gorgeous small town in Southern Italy (near to Bari in Puglia), what I visited one year ago, in March 2018. There is a breathtaking bay with cliffs and incredible blue sea. And you can also enjoy there the world famous italian icecream
  • I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun
  • Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful
  • I've spent the begining of 2019 in Lyon. 
After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a
starter: duck liver bread with mushrom cream
main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce
dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream
Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great I've spent the begining of 2019 in Lyon. After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a starter: duck liver bread with mushrom cream main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr4613113928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard