#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Harmadik nap - hétfői bringatúra: Okker Múzeum - Roussillon - Villars

Harmadik nap - hétfői bringatúra: Okker Múzeum - Roussillon - Villars

›
Harmadik nap - hétfői bringatúra: Okker Múzeum - Roussillon - Villars

2016/9/15 : #audreyfoody 1 komment
Géza előző esti Pastis mámorának köszönhetően reggel egyedül indultam el felfedezni Malaucéne pékségeit... 06:30-kor szólt az ébresztő... de most nem nyomkodtam ám ki a szundit ötször... kipattantam, gyorsan rendbe szedtem magam és élveztem a városba befelé vezető úton a hajnal illatait és fényeit...
img_20160829_065351.jpg
ilyenkor mindig rájövök, hogy jó dolog korán kelni és átérezni, ahogy ébred egy város... egész más hangulata van, mint bármelyik másik napszakban. A péknél ismét a mennyországban éreztem magam... olyan sütemények, péksütik... amikről itthon csak álmodni lehet (kivéve, ha ismered az Artizán Pékséget a Hold utcában :P) Friss bagettekkel és finomabbnál finomabb péksütikkel érkeztem vissza a szállásra, gyors reggeli, aztán...
...aztán jött az első bringatúra... kicsit be voltam sz@rva... jó rég nem bringáztam, és hát a tavalyi kisebb balesetem után jobban bepunnyadtam, mint szabadott volna... nincs a kondim csúcsformában... de a táj, a hangulat, a szabadság édes íze teljesen magával ragadott, és rettenetesen élveztem az egészet. Az első állomás az okker múzeum volt. Csodaszép színek, az okker bányászatának, előállításának, feldolgozásának története festői környezetben.
Innen tovább gurulva jött Roussillon, az okker városa -  azon gondolkozom, hogy a lélegzetelállító, csodaszép, mesés még milyen szinonimákkal helyettesíthető, mert egyszerűen nem találom a szavakat... olyan helyek voltak ezek... szóval Roussillon... a halványsárgától a sötétvörösig az okker minden árnyalatában pompáztak a házak és a város alatti sziklafalak... itt található az okker ösvény is, amit sajnos egy erdőtűz miatt már nem tudtunk megnézni :( Így kárpótoltuk magunkat egy kellemes frappéval :)
Folytattuk az bringázást Villars felé. Szép kis település, ismét persze dombtetőn... de semmi extra... furák ezek a franciák... a kisváros főterén volt egy kávézó. Levi elmondása szerint, minden évben ide ülnek be a "kis" csapattal (~40 fő) egy frissítőre. Idén a néni elhajtott minket, hogy ennyi embert ő most nem tud kiszolgálni... a Simon család ismét jól nyomta, ők egyből megtalálták a helyet, amit mi csak kb. negyed órás késéssel :) Nagyon hangulatos belső udvari kis kávézó/étterem... az ottani felszolgáló (tulajdonos?) is dobott egy hátast, amikor meglátta, hogy megtelt az udvara hirtelen, de mosolygósan és gyorsan kaptunk egy Orangina-t :) 
Az utunk a Provence-i Coloradoban ért volna véget, amit sajnos szintén nem tudtunk megnézni a már említett fránya erdőtűz miatt...
A buszon Levi elkezdte tolni a közös főzöcske témát, nagyon lelkesnek tűnt... kért önként jelentkezőket szakácsnak.. legyen négy szakács, akik négy különböző ételt készítsenek el... csak hárman jelentkeztünk... a Simon fiúk, meg én. Másnap reggelre gondoljuk meg, hogy valóban akarjuk-e a közös főzést... NANÁÁÁ :) Az egyetlen viszonylag rövidebb, és így a közös főzősre alkalmas napnak csak a szerda ígérkezett, így belőttük ezt. 
Az elmaradt Provence-i Colorado miatt volt idő főzni a szállásra visszaérve... gondoltam tolok egy kis haza lecsó klasszikot...
A busszal megálltunk egy út menti átlagosnak tűnő szupermarketnél bevásárolni. Az igazat megvallva majdnem elsírtam magam a gyönyörűségtől... a kínálat és a minőség messze felülmúlta az itthon megszokottat. (Megjegyzem, hogy a héten együtt főztem az egyik barátnőmmel és a párjával. Az S-betűs áruház egyik nagyobb üzletében vásároltunk be. Rukkolából nem találtunk olyan csomagot, amelyik egy kicsit nem lett volna rothadt... a többi zöldségről ne is beszéljünk... ekkor megint majdnem elsírtam magam, hogy miért kell itthon a szemetet ennünk...)   
 Szóval lecsó klasszik...a csabai lángoltat a chorizo, a klasszik TV paprikát (mivel azt sehol nem kaptam) a sárga és zöld kaliforniai paprika váltotta. Így már nem is lett annyira magyaros :) Szolid borozás, ágyba bezuhanás.

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
1 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer.
#audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel  #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer. #audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld
  • An other collage about my trip in Athens. After  the visit of Acropolis An other collage about my trip in Athens. After the visit of Acropolis
  • Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything
  • Portugál kaland - tervezéstől a megérkezésig Portugál kaland - tervezéstől a megérkezésig

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr3411711187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eeversion · http://ftldftba.blogspot.hu 2016.09.15. 23:48:31

Tudom, hogy nem nyugati kínálat, de itt is lehet jó minőséget venni, és olcsón. Mondjuk pont nem az S betűsben, ez igaz... De nekem mondjuk mindig az a sokk, hogy mennyire eszméletlen drága minden egy nyugati boltban, annyira azért nem jobb. Tudom, kelet-európai szemüveg...
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard