#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Ötödik nap - szerda: Mont Ventoux - főzés

Ötödik nap - szerda: Mont Ventoux - főzés

›
Ötödik nap - szerda: Mont Ventoux - főzés

2016/9/18 : #audreyfoody 1 komment
Vééégre... nem kellett 06:30-kor kelni :) A Mont Ventoux-ra mentünk aznap, de csak dél körül volt az indulás... Teljesen véletlenül pont piacnap volt Malaucéne-ben. Mivel a közös főzés konkretizálódott, így ez a délelőtt állt rendelkezésemre, hogy ~50 Euróból bevásároljak a ratatouille-hoz. (Előző nap este bizti, ami bizti elolvastam az aznap vásárolt szakácskönyvben a receptet, illetve néhány kedvenc gasztroblogomon is megnéztem, hogy ki mit ír az eredeti francia lecsóról. Aztán összeraktam, hogy én hogy fogom elkészíteni.) Attila és Géza nagyon jó fejek voltak: jöttek velem végig a piacon. Első  körben nem vásároltam, hanem felmérem a terepet: mit, hol, milyen minőségben és milyen áron lehet kapni :) Imádom ezt a részét... az igazi piackutatás :D Szóval találtam egy zöldségest, ahol minimum kétféle cukkini volt, volt chalota hagyma, padlizsán stb... elég brutál mennyiséget szedtem össze mindenből (btw. a fényképre nem fért rá az összes zöldség... egyébként meg egy csokor snidlinget is vettem, ez volt a titkos összetevő ;) ) Szóval a zöldséges mikor meglátta, hogy nem aprózom el, adott egy klassz fa ládikát, amibe minden nála vásárolt kincs bele is fért. Attila pedig lovagiasan (meg szerintem megunva a piacozós stílusomat :P) felajánlotta, hogy visszaviszi a ládát a szállásra, és így Gézával még meg tudjuk venni a többi hozzávalót :) 
 
Szóval folytattuk a piacozást... és Gézával ismét elvesztünk a kolbászosnál... nem tudom, hogy a kirándulás végére hányféle kolbászt vettünk, kóstoltunk, de ennél a néninél a következőket tudom hirtelen összeszedni: fügés, provencei fűszeres, kakukkfüves, borsos, szamárból készült, rokfort sajtos, olajbogyós, paradicsomos, chorizo, natúr... a rataouille-ba került végül: provencei fűszeres, natúr, borsos, paradicsomos és kakukkfüves. És ha már kakukkfű, a következő árus a fűszeres volt: vettem nála provencei fűszerkeveréket, kakukkfüvet és néhány babérlevelet a ratatouille-ba. Ez utóbbit ajándékba kaptam a fűszeres fiútól, aki nagyon kedves volt (még jobban fehéredett az a sárga a zászlóban :) )  Utána megvettem még életem egyik legszebb fokhagyma csokrát is, na meg néhány bagettet, amiből fokhagymás kruton készült köretként az este folyamán. De még mielőtt belemelegednék a főzésbe, voltunk ám a Mont Ventoux tetején is, ami szintén fantasztikus élmény volt :) Ezen a hegyen is végigment a Tour de France idén is... hihetetlen az a bringás kultúra egyébként, ami azon a környéken van. Brutál bringaboltok, 3-5-6ezer eurós bringák.... (gyors fejszámolás után kiderül, hogy itthon már egész tűrhető használt autó ára...) és hát fantasztikusan jó minőségű utak...
A hegyre egy darabig mi csak busszal mentünk fel, aztán ~1400 m-en kikászálódtunk, és gyalogosan folytattuk a csúcs meghódítását :). Eleinte kifejezetten kellemes erdős részeken vitt az utunk, de egy idő után kilyukadtunk a fehér köves, kopár hegytető közelébe, ami miatt messziről úgy néz ki ez a hegy, mintha mindig hó födné.
img_20160905_110209.jpg
img_20160905_110243.jpg
A csúcson megvolt a csoportkép, aztán lezúztunk a közeli hüttébe egy gyors kávéra, amit egy jó kis francia csokis-erdei gyümölcsös tarte kíséretében fogyasztottunk el. Aztán indulás a csúcsról haza, FŐZNI :) Kaptam magam mellé három kuktát, de a számuk az este előrehaladtával rugalmasan változott - általában nőtt - Géza vendégszerető házigazda szerepének (na és persze a jó illatoknak ;) ) köszönhetően :)
(Azt megjegyzem, hogy a kuktáim: Gabi, Edina, Viki, Bence, a másik Gabi és a többiek is nagyon jó fejek voltak, mindenben segítettek. Nekik köszönhetően a konyha nem úgy maradt ott, amikor elkészült az étel, mintha bombát robbantottak volna, hanem még a mosogatásban, pakolásban is segítettek. Ezért ismét csak nagyon hálás vagyok nekik, köszíííí csajok (és srácok :P))  Szóval Géza 1 l erdélyi vadkörte pálinkája aznap este erősen megfogyatkozott, elfogyott néhány liter rosé is, csak úgy szolidan... :) De nagyon jó hangulatban és szerintem végül elég jót is főztünk.
A ratatouille után megkóstoltuk a Gergő által készített almás-zsályás-tejszínes borjút tésztával, a Péter által készített Coq au Vin-t (csirkéből, mert kakast kicsit nehéz lett volna beszerezni :) ) Minden elismerésem a fiúké, mindkét kaja brutáljó volt :) A vacsora mellé is volt persze egy kis bor... melynek aznapi mámoros hatása a másnapi avignoni kirándulás első óráira nálam rá is nyomta a bélyegét, de erről majd holnap... ;) Dóri barátnőm örömére ismét clifhanger, de remélem a tegnapi személyes élménybeszámolóm után már kevésbé neheztel érte :P
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
1 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. 
#provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. #provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger
  • An other collage about my trip in Athens. After  the visit of Acropolis An other collage about my trip in Athens. After the visit of Acropolis
  • Polignano a Mare is a gorgeous small town in Southern Italy (near to Bari in Puglia), what I visited one year ago, in March 2018. There is a breathtaking bay with cliffs and incredible blue sea. And you can also enjoy there the world famous italian icecream Polignano a Mare is a gorgeous small town in Southern Italy (near to Bari in Puglia), what I visited one year ago, in March 2018. There is a breathtaking bay with cliffs and incredible blue sea. And you can also enjoy there the world famous italian icecream
  • I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr1611718243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eeversion · http://ftldftba.blogspot.hu 2016.09.18. 23:14:14

Szerencséd, hogy öreganyádnak... :9 De azért cliffhanger, ejnye :D

Ma megcsináltam a cukkinilekvárt, kicsit savanyú lett, ami mondjuk belefér, de kicsit keserű is, amit nem értek :( Azt hiszem, jobban szeretem, ha te főzöl :D
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard