#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Ötödik nap - szerda: Mont Ventoux - főzés

Ötödik nap - szerda: Mont Ventoux - főzés

›
Ötödik nap - szerda: Mont Ventoux - főzés

2016/9/18 : #audreyfoody 1 komment
Vééégre... nem kellett 06:30-kor kelni :) A Mont Ventoux-ra mentünk aznap, de csak dél körül volt az indulás... Teljesen véletlenül pont piacnap volt Malaucéne-ben. Mivel a közös főzés konkretizálódott, így ez a délelőtt állt rendelkezésemre, hogy ~50 Euróból bevásároljak a ratatouille-hoz. (Előző nap este bizti, ami bizti elolvastam az aznap vásárolt szakácskönyvben a receptet, illetve néhány kedvenc gasztroblogomon is megnéztem, hogy ki mit ír az eredeti francia lecsóról. Aztán összeraktam, hogy én hogy fogom elkészíteni.) Attila és Géza nagyon jó fejek voltak: jöttek velem végig a piacon. Első  körben nem vásároltam, hanem felmérem a terepet: mit, hol, milyen minőségben és milyen áron lehet kapni :) Imádom ezt a részét... az igazi piackutatás :D Szóval találtam egy zöldségest, ahol minimum kétféle cukkini volt, volt chalota hagyma, padlizsán stb... elég brutál mennyiséget szedtem össze mindenből (btw. a fényképre nem fért rá az összes zöldség... egyébként meg egy csokor snidlinget is vettem, ez volt a titkos összetevő ;) ) Szóval a zöldséges mikor meglátta, hogy nem aprózom el, adott egy klassz fa ládikát, amibe minden nála vásárolt kincs bele is fért. Attila pedig lovagiasan (meg szerintem megunva a piacozós stílusomat :P) felajánlotta, hogy visszaviszi a ládát a szállásra, és így Gézával még meg tudjuk venni a többi hozzávalót :) 
 
Szóval folytattuk a piacozást... és Gézával ismét elvesztünk a kolbászosnál... nem tudom, hogy a kirándulás végére hányféle kolbászt vettünk, kóstoltunk, de ennél a néninél a következőket tudom hirtelen összeszedni: fügés, provencei fűszeres, kakukkfüves, borsos, szamárból készült, rokfort sajtos, olajbogyós, paradicsomos, chorizo, natúr... a rataouille-ba került végül: provencei fűszeres, natúr, borsos, paradicsomos és kakukkfüves. És ha már kakukkfű, a következő árus a fűszeres volt: vettem nála provencei fűszerkeveréket, kakukkfüvet és néhány babérlevelet a ratatouille-ba. Ez utóbbit ajándékba kaptam a fűszeres fiútól, aki nagyon kedves volt (még jobban fehéredett az a sárga a zászlóban :) )  Utána megvettem még életem egyik legszebb fokhagyma csokrát is, na meg néhány bagettet, amiből fokhagymás kruton készült köretként az este folyamán. De még mielőtt belemelegednék a főzésbe, voltunk ám a Mont Ventoux tetején is, ami szintén fantasztikus élmény volt :) Ezen a hegyen is végigment a Tour de France idén is... hihetetlen az a bringás kultúra egyébként, ami azon a környéken van. Brutál bringaboltok, 3-5-6ezer eurós bringák.... (gyors fejszámolás után kiderül, hogy itthon már egész tűrhető használt autó ára...) és hát fantasztikusan jó minőségű utak...
A hegyre egy darabig mi csak busszal mentünk fel, aztán ~1400 m-en kikászálódtunk, és gyalogosan folytattuk a csúcs meghódítását :). Eleinte kifejezetten kellemes erdős részeken vitt az utunk, de egy idő után kilyukadtunk a fehér köves, kopár hegytető közelébe, ami miatt messziről úgy néz ki ez a hegy, mintha mindig hó födné.
img_20160905_110209.jpg
img_20160905_110243.jpg
A csúcson megvolt a csoportkép, aztán lezúztunk a közeli hüttébe egy gyors kávéra, amit egy jó kis francia csokis-erdei gyümölcsös tarte kíséretében fogyasztottunk el. Aztán indulás a csúcsról haza, FŐZNI :) Kaptam magam mellé három kuktát, de a számuk az este előrehaladtával rugalmasan változott - általában nőtt - Géza vendégszerető házigazda szerepének (na és persze a jó illatoknak ;) ) köszönhetően :)
(Azt megjegyzem, hogy a kuktáim: Gabi, Edina, Viki, Bence, a másik Gabi és a többiek is nagyon jó fejek voltak, mindenben segítettek. Nekik köszönhetően a konyha nem úgy maradt ott, amikor elkészült az étel, mintha bombát robbantottak volna, hanem még a mosogatásban, pakolásban is segítettek. Ezért ismét csak nagyon hálás vagyok nekik, köszíííí csajok (és srácok :P))  Szóval Géza 1 l erdélyi vadkörte pálinkája aznap este erősen megfogyatkozott, elfogyott néhány liter rosé is, csak úgy szolidan... :) De nagyon jó hangulatban és szerintem végül elég jót is főztünk.
A ratatouille után megkóstoltuk a Gergő által készített almás-zsályás-tejszínes borjút tésztával, a Péter által készített Coq au Vin-t (csirkéből, mert kakast kicsit nehéz lett volna beszerezni :) ) Minden elismerésem a fiúké, mindkét kaja brutáljó volt :) A vacsora mellé is volt persze egy kis bor... melynek aznapi mámoros hatása a másnapi avignoni kirándulás első óráira nálam rá is nyomta a bélyegét, de erről majd holnap... ;) Dóri barátnőm örömére ismét clifhanger, de remélem a tegnapi személyes élménybeszámolóm után már kevésbé neheztel érte :P
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
1 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • A few weeks ago we visited the best and biggest museum in my life A few weeks ago we visited the best and biggest museum in my life
  • The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer.
#audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel  #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld The Easter long weekend I spent in the UK. During this time I visited many amazing places in London, Oxford and around this two cities. Earlier i didn't hear about Marlow, but this cute, small town is related to Budapest. Its bridge, the Marlow Suspensed Bride (1832) was designed by an English civil engineer, William Tierney Clark, who was the desinger of the Chain Bridge in Budapest as well. This two briges are quite similar. Near to the bridge we found a cosy pub and drunk hand craft, local beer. #audreyfoody #marlow #travel #unitedkingdom #greatbritian i#england #marlowbridge #bridge #chainbridge #traveltoengland #beer #craftbeer #ilovetravel #traveladdict #travelgram #instatravel #traveler #travelphotography #travelholic #travelblogger #travelling #travelguide #travellers #travelblog #traveltheworld
  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome
  • Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything
  • In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr911718243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eeversion · http://ftldftba.blogspot.hu 2016.09.18. 23:14:14

Szerencséd, hogy öreganyádnak... :9 De azért cliffhanger, ejnye :D

Ma megcsináltam a cukkinilekvárt, kicsit savanyú lett, ami mondjuk belefér, de kicsit keserű is, amit nem értek :( Azt hiszem, jobban szeretem, ha te főzöl :D
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard