#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Az élet Provence után 2. rész

Az élet Provence után 2. rész

›
Az élet Provence után 2. rész

2016/9/26 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Alig vártam, hogy ma hazaérjek és elkezdjek írni. Úgy terveztem, hogy a Provence óta eltelt három hét eseményeit egy posztban foglalom majd össze. Nagyjából meg is írtam azt a posztot, de úgy alakult, hogy egy-két dolgot muszáj külön megosztanom. Így Az élet Provence után 1. részét majd később olvashatjátok, most pedig mesélek a mai napomról:

Szóval a mai nap a szokásos hétfőként indult. Meló volt rendesen... aztán egy srác elkezdte csapni a szelet a fb-n ... egész jót cseteltünk, de hát ki tudja még, hogy mi lesz belőle...

Napközben elolvastam a wanderlust.hu-n backpacker.hu Bori egy korábbi bejegyzését, ami nagyon motiváló, ajánlom mindenkinek :)

Aztán meló után rohantam haza, jött egy ingatlanos... hát hogy ezek mennyire nagyon unszimpatikusak egytől egyig... végigfikázta a lakást, és hogy engedjek az árból 10 milliót... közben pedig abszolút agresszívan tolta az önfényezést... már majdnem kipenderítettem a lakásból... jól lehangolt ez a fél óra, de úgy voltam vele, hogy leszarom... Elkezdtem jó vidám zenéket hallgatni, amíg mentem angolra.

És hát az angol: év elején beiratkoztam egy 40 órás tanfolyamra, egy igen népszerű, de nem éppen a legolcsóbb nyelviskolába. Korábban próbálkoztam egy másik iskolával is, az olcsóbb volt sokkal, de rettenet volt. Itt viszont  szerencsére viszonylag kis létszámú csoport jött össze, hatan voltunk. Nagyon jó fej embereket ismertem meg a csoportban, minden óra igazán jó hangulatban telt. A nyelvtanár nagyon szimpatikus volt, imádtam az óráit. Ezen fellelkesülve folytatni akartam nyáron egy következő tanfolyammal, de nem indultak normálisan csoportok. Így beiratkoztam egy 4 alkalmas magántanfolyamra... kedves volt a nyelvtanár, de nagyon sokat beszélt hozzám magyarul vagy ha nem magyarul beszéltünk, akkor meg rettenetes kiejtéssel angolul. Ez nagyon nem jött be. Aztán nyáron bejelöltem fb-on a tavaszi tanfolyamon tanító leányzót. Szeptember elején meg is kerestem őt, hogy tudna-e magántanítványként vállalni. Szerencsére a hétfő estéi szabadok voltak, így múlt héten már meg is volt az első óra. A megérkezéstől a távozásig csak angolul beszél hozzám, nagyon jó fej, lelkes, támogató és nagyon pozitív személyiség. Ma volt a második óra. Egy annyira izgalmas tanmenetet állított össze, hogy nagyon-nagyon belelkesültem: minden hónapban egy alkalommal főzni fogunk. Végig  angolul kell majd magyaráznom, hogy mikor mit csinálok és miért és ezt fel is fogja venni videóra. Aztán meg jól megesszük, amit főztem :) A következő órán kielemezzük, hogy mi volt a jó, min lehetne javítani (szókincs, nyelvtan stb). Utána harmadik lépésként majd tanulunk business Englisht. Ma pedig egy cuki francia srác angol nyelvű ratatouille készítős videóját néztük meg, elemeztük. Így aztán igazán öröm a nyelvtanulás. Kívánom, hogy mindenki éljen át ilyen élményt egy idegen nyelv elsajátítása közben, mert egészen más perspektívába helyezi a tanulás fogalmát :) Ja és jövő héten rataouille-t fogok főzni :P Majd dokumentálom ám :)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • I never post about my trips in Hungary, although here are so many amazing places as well. Three weeks ago we had a long weekend in Pálköve. It is a cute small village next to  lake Balaton. My grandparents had lived there, and i always  spent my summer holidays with them. I am so grateful for this sweet memories I never post about my trips in Hungary, although here are so many amazing places as well. Three weeks ago we had a long weekend in Pálköve. It is a cute small village next to lake Balaton. My grandparents had lived there, and i always spent my summer holidays with them. I am so grateful for this sweet memories
  • Altough the weather was rainy we had a short walk in the colorful and exciting Camden Town in London. We visited the market but we were sooo sooo hungry... we couldn't refuse the bubble waffles at @bubblewafflescamden . We tried a Kinder Bueno style waffle and a white chocolate with strawberry. 
#camden #camdentown #camdenmarket #bubblewaffle #bubblewafflescamden #london #audreyfoody #travel #traveltoengland #eatandtravel #travelandeat #ilovetravel #traveler #traveltolondon #traveltheworld #traveladdict #travelphotography #instatravel #travelgram #travelguide #food #foodphotography Altough the weather was rainy we had a short walk in the colorful and exciting Camden Town in London. We visited the market but we were sooo sooo hungry... we couldn't refuse the bubble waffles at @bubblewafflescamden . We tried a Kinder Bueno style waffle and a white chocolate with strawberry. #camden #camdentown #camdenmarket #bubblewaffle #bubblewafflescamden #london #audreyfoody #travel #traveltoengland #eatandtravel #travelandeat #ilovetravel #traveler #traveltolondon #traveltheworld #traveladdict #travelphotography #instatravel #travelgram #travelguide #food #foodphotography
  • Alberobello is a small town in Southern Italy (Puglia) near to Bari. Last march I was there and visited the UNESCO World Heritage Site. This place is famous for the trullis, the small limestone houses with cone shaped stone roof which are drystone constructions from the 14th century. 
In Alberobelle we found a great pastryshop, the L'Arto Caffé and tasted different types of local desserts. When we left we got a little present of the chef: chocolate trulli sweets.
#alberobello #italy #southitaly #puglia #traveltoitaly #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #iloveitaly #ilovefood #chocolate #ilovechocolate #ilovetravel #traveladdict #travellers #travelblogger #travels #travelphotography #travelholic #instafood #instatravel #travelgram Alberobello is a small town in Southern Italy (Puglia) near to Bari. Last march I was there and visited the UNESCO World Heritage Site. This place is famous for the trullis, the small limestone houses with cone shaped stone roof which are drystone constructions from the 14th century. In Alberobelle we found a great pastryshop, the L'Arto Caffé and tasted different types of local desserts. When we left we got a little present of the chef: chocolate trulli sweets. #alberobello #italy #southitaly #puglia #traveltoitaly #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #iloveitaly #ilovefood #chocolate #ilovechocolate #ilovetravel #traveladdict #travellers #travelblogger #travels #travelphotography #travelholic #instafood #instatravel #travelgram
  • I've spent the begining of 2019 in Lyon. 
After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a
starter: duck liver bread with mushrom cream
main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce
dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream
Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great I've spent the begining of 2019 in Lyon. After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a starter: duck liver bread with mushrom cream main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great
  • Az elengedésről 2. Az elengedésről 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr1111745423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard