#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Őszi színekben

Őszi színekben

›
Őszi színekben

2016/10/15 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Megfogadtam szeptemberben, hogy nem és neeeem fogok shoppingolni össze-vissza, nem fogok elcsábulni mindenféle, adott pillanatban teljesen nélkülözhetetlennek tűnő, de mégis logikusan nézve szükségtelen holmira. Hááát de olyan szépek az őszi színek... a sálak, a kabátkák, a smink cuccok... múlt hétvégén kezdtem megtörni, és ma pedig végképp... elcsábultam... kabát... ruha... fülbevaló... na jó, a kávékapszuláim már tényleg nagyon fogyóban voltak :D 
Viszont az őszi színek nem csak ezekben a "marhaságokban" ragadtak el, hanem a konyhában is :) Tegnap a sárga volt a menő, ma a vörös mellett döntöttem. A hét elején megvettem már a kápiákat, de úgy alakult, hogy minden délután volt valami program munka után, így már alig vártam a hétvégét, hogy elkészítsem ezt:
img_20161015_145317_1.jpgKrémleves készült a sült zöldségekből. A fokhagyma még a Franciaországból hozott, a rozmaring pedig ugyan szárított, de saját két kis kezemmel szedtem még tavasszal Horvátországban, aztán itthon pedig sóval összekevertem. A lilahagyma vönöcki, igazán fincsi és brutál erős ám :) Szóval a zöldségeket a tepsiben megszórtam rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval, borssal és meglocsoltam egy kis sütésre is alkalmas olíva olajjal. Jól megsütöttem, aztán pürésítettem és összefőztem. De a pürésítés előtt a sült zöldségek héja szépen lejött ám, így igazán sima krémlevest kaptam, héjdarabkák nélkül. Délelőtt a TV Paprikán Jamie Oliver egy mexikói paradicsomlevest készített, amiből megragadta a fantáziámat, hogy egy kis marék rizst tett a levesbe a főzés elején, majd ezzel együtt pürésítette, ez adta a sűrítőanyagot a levesbe. Egyszer lehet, hogy ki fogom próbálni, nekem viszont olyan szép sűrű lett minden hozzáadott egyéb cucc nélkül is, hogy nem bántottam inkább :) Jamie tett egy kis fetát és egy kis erős paprikát is a levesbe, ami történetesen nálam is van itthon, így gondoltam csak kipróbálom... hááááát basszus... ez így brutálisan finom lett... az erős paprika pikánssága, a feta savanykás lágysága, a sült zöldségek karamelles édessége és a zöldfűszerek... Hasztalan dolgok shoppingolása helyett szívből ajánlom, igazán jó kis lélekmelengető őszi leves :) 

(PS: A mosogatógépemet imádom... olyan gép miért nincs, ami főzés után csacsogó-ragyogó konyhát varázsol a katasztrófa sújtotta övezetből :D ????)
img_20161015_155658.jpg

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake One week ago we visited an UNESCO World Heritage Site, the Blenheim Palace. This baroque palace was built between 1705 and 1722. In this palace was born and spent his childhood Winston Churchill. The building and the garden is also amazing. Absolutely recommended to visit both of them. It worth to spend there a whole day. After a long walk in the garden you can have rest on the water terrace cafe. We drunk latte☕ and ate cakes, for example the traditional english scone with butter and jam, walnut cake and toffee cake
  • In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. 
#provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. #provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger
  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome
  • SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine
  • Vulkánok - Emberek Vulkánok - Emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr6811809759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard