Megfogadtam szeptemberben, hogy nem és neeeem fogok shoppingolni össze-vissza, nem fogok elcsábulni mindenféle, adott pillanatban teljesen nélkülözhetetlennek tűnő, de mégis logikusan nézve szükségtelen holmira. Hááát de olyan szépek az őszi színek... a sálak, a kabátkák, a smink cuccok... múlt hétvégén kezdtem megtörni, és ma pedig végképp... elcsábultam... kabát... ruha... fülbevaló... na jó, a kávékapszuláim már tényleg nagyon fogyóban voltak :D
Viszont az őszi színek nem csak ezekben a "marhaságokban" ragadtak el, hanem a konyhában is :) Tegnap a sárga volt a menő, ma a vörös mellett döntöttem. A hét elején megvettem már a kápiákat, de úgy alakult, hogy minden délután volt valami program munka után, így már alig vártam a hétvégét, hogy elkészítsem ezt:Krémleves készült a sült zöldségekből. A fokhagyma még a Franciaországból hozott, a rozmaring pedig ugyan szárított, de saját két kis kezemmel szedtem még tavasszal Horvátországban, aztán itthon pedig sóval összekevertem. A lilahagyma vönöcki, igazán fincsi és brutál erős ám :) Szóval a zöldségeket a tepsiben megszórtam rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval, borssal és meglocsoltam egy kis sütésre is alkalmas olíva olajjal. Jól megsütöttem, aztán pürésítettem és összefőztem. De a pürésítés előtt a sült zöldségek héja szépen lejött ám, így igazán sima krémlevest kaptam, héjdarabkák nélkül. Délelőtt a TV Paprikán Jamie Oliver egy mexikói paradicsomlevest készített, amiből megragadta a fantáziámat, hogy egy kis marék rizst tett a levesbe a főzés elején, majd ezzel együtt pürésítette, ez adta a sűrítőanyagot a levesbe. Egyszer lehet, hogy ki fogom próbálni, nekem viszont olyan szép sűrű lett minden hozzáadott egyéb cucc nélkül is, hogy nem bántottam inkább :) Jamie tett egy kis fetát és egy kis erős paprikát is a levesbe, ami történetesen nálam is van itthon, így gondoltam csak kipróbálom... hááááát basszus... ez így brutálisan finom lett... az erős paprika pikánssága, a feta savanykás lágysága, a sült zöldségek karamelles édessége és a zöldfűszerek... Hasztalan dolgok shoppingolása helyett szívből ajánlom, igazán jó kis lélekmelengető őszi leves :)
(PS: A mosogatógépemet imádom... olyan gép miért nincs, ami főzés után csacsogó-ragyogó konyhát varázsol a katasztrófa sújtotta övezetből :D ????)