#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Vasárnapi őrület 2. rész

Vasárnapi őrület 2. rész

›
Vasárnapi őrület 2. rész

2016/10/18 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Miután megettem az előző bejegyzésben emlegetett pasta alla gricia-t, éreztem, hogy nem tétlenkedhetek túl sokáig. Az Ikeában szombaton beszerzett cuccok közül legalább egyet még ki kéne próbálni és már tudtam, hogy a piteforma lesz a nyertes. Az őszi színekre és ízekre való rácuppanásom még mindig igen intenzív, így valami jó édes, ragacsos, narancsos, gyömbéres dologban gondolkodtam... gyűjtöttem az ihletet a netről, a TV Paprikáról, aztán a kezembe akadt a legújabb Jamie magazin. Ott találtam a brüleé tart receptet, amit egy kicsit megvariáltam. Viszont a brüleé akkor az igazi, ha a tetején ott van az a bizonyos karamell kéreg... így hát irány a media markt, és megvettem az évek óta vágyott konyhai fáklyámat... a lángja azért lehetne erősebb, de így is jó móka :) Viszont ha már Ikea... képzeljétek, piacra dobtak egy új lábos sorozatot, ami szerelem első látásra :) Jó ideje tervezem, hogy lecserélem az edényeimet, csak még azt nem derítettem ki, hogy szabad-e őket tűzhelybe tenni, mert hát az lenne az igazi :)
Na de vissza a brüleé tortához. Az alap a legegyszerűbb kekszes alap lett, amit kezdek rájönni, hogy kevésbé csípek... a morzsára tört kekszet olvasztott vajjal kell kikeverni és lenyomkodni a tortaforma aljába/oldalára. Nekem ez túl vajas, túl édes... (hétvégén, már a lakásétteremre gyakorolva, meg fogok próbálkozni egy igazi pitetésztával ;) ) Amíg a krém elkészült, addig az alap a hűtőben pihent. És hát a krém... lábosban tejszínt melegítettem (7 dl-t), 1,5 rúd vanília kikapart magjaival, az apróra vágott kandírozott gyömbérrel és kandírozott narancshéjjal és mézzel. 8 tojás sárgáját habosra kevertem egy pici porcukorral meg 3 ek. keményítővel. Amikor felforrt a tejszín, kb. egy merőkanállal hozzáadtam a sárgájához (hogy ne rántsa össze a tojást a forró lötty!) majd összekevertem a sárgájás lötyit a tejszínessel. Néhány perc alatt sűrű krém lett belőle, amit rá is kanalaztam egyből a kikekszezett (óóó de szép lett ez a szó :D ) formára. Sütő ~160 C-ra előmelegítve, ~30 perc alatt átsütöttem. Aztán ki az erkélyre... milyen "szerencse", hogy ilyen kellemesen lehűlt már a levegő.. nem :D? Nem... de hát ez van :) 
Amikor kihűlt, jött a legizgibb része: megszórtam szép barna cukorral a tetejét és a brand new fáklyámmal karamellizáltam, juhúúú :) 

14716431_189570898118864_1655836134581731328_n.jpg

Csongi haverom jött át kotnyeleskedni, amíg sütöttem, de mire megettük a kóstolót, rájöttem, hogy egyébként rohadt éhes vagyok :D A reggeli tésztás sort folytatva néhány perc alatt összedobtam még a pasta alla gricia testvérét, a pasta amatriciana-t :) Viszont elkövettem egy súlyos szentségtörést... tettem bele fokhagymát... nem keveset... a kardamom mellett ettől is nehezen tudok elvonatkoztatni... ez van... :)  (A fotó erről nem sikerült túl jól, mert már tényleg nagyon éhes voltam :D, így inkább ezt nem mutatom meg :) )

Az amatriciana egyébként Amatrice városról kapta a nevét, amit augusztusban durva földrengés rázott meg. Ennek apropóján viszont egy szép adománygyűjtő akció indult el, melyhez több, mint 700 étterem csatlakozott.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • We spent one and half day in Oxford, but i felt i could stay for more days. This city is like a time travel to the Middle Ages We spent one and half day in Oxford, but i felt i could stay for more days. This city is like a time travel to the Middle Ages
  • An other collage about my trip in Athens. After  the visit of Acropolis An other collage about my trip in Athens. After the visit of Acropolis
  • One year ago I celebrated my birthday in Barcelona. I tried many local food and visited the most famous and a little hidden places in the city. Here is my four absolutely favourite: churros with hot (melted) chocolate, dried ham, chorizo, olives, cheese from the market... And of course i visited the @basilicasagradafamilia , the most famous building of Gaudí. (It's useful to book the ticket online, you can avoid standing in the long queue) And my other favourite was the Maritime Museum. The building was a ship factory near to sea. It is as  gorgeous as the exhibition. 
#barcelona #travel #ilovetravel #traveladdict #instatravel #travelling #travellers #traveling #travelblogger #travelphotography #audreyfoody #travelholic #travelandeat #eatandtravel #churros #gaudi #sagradafamilia One year ago I celebrated my birthday in Barcelona. I tried many local food and visited the most famous and a little hidden places in the city. Here is my four absolutely favourite: churros with hot (melted) chocolate, dried ham, chorizo, olives, cheese from the market... And of course i visited the @basilicasagradafamilia , the most famous building of Gaudí. (It's useful to book the ticket online, you can avoid standing in the long queue) And my other favourite was the Maritime Museum. The building was a ship factory near to sea. It is as gorgeous as the exhibition. #barcelona #travel #ilovetravel #traveladdict #instatravel #travelling #travellers #traveling #travelblogger #travelphotography #audreyfoody #travelholic #travelandeat #eatandtravel #churros #gaudi #sagradafamilia
  • In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine
  • Vulkánok - Emberek Vulkánok - Emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr3911819311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard