#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Cacio e pepe és vallomás

Cacio e pepe és vallomás

›
Cacio e pepe és vallomás

2016/11/16 : #audreyfoody Szólj hozzá!

Ma reggel, amikor mentem dolgozni, eleinte csak az eső esett... aztán amikor leszálltam a buszról, mintha fentről az égiek hógolyókkal kezdtek volna dobálózni... vicces, de hideg élmény volt ez az első idei hószerűség :) Ezen felbuzdulva, na meg mert mostanában folyamatosan kívánom a csípős, durván fűszeres kajákat, gondoltam meló után összedobok egy cacio e pepe-t, a legkönnyebben elkészíthető tésztát. Egyszerűen imádom!!!
Kell hozzá:
Spagetti vagy bavettine
Frissen őrölt fekete bors
Vaj
Hivatalosan pecorino sajt (nekem most csak parmezán volt itthon, amit még Olaszországból hoztam a nyáron ;) ) és ennyi

A tésztát sós vízben főzd meg, ahogy írtam korábban olaj nélkül. Amíg fő a tészta egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg a vajat, és dobj rá jóóóó sok frissen őrölt borsot. Kicsit pirítsd meg a vajon. Amikor megfőtt a tészta, szedd át a serpenyőbe, reszelj hozzá sajtot (minél több, annál finomabb ;) ) és öntsd fel a tészta főzővízével, hogy elég szaftos legyen. Forrald össze, hogy a sajt elolvadjon és mááár kész is:
(Kb 3 órája ettem meg, de így hogy írok róla, újra meg tudnám enni :P Viszont ezekből a tésztákból, mint a pasta alla gricia, a cacio e pepe vagy az amatriciana csak annyit készítsetek, amennyi egy evésre elfogy. Melegítve már nem jók.) 
img_20161116_171456.jpgA múlt hetem egyébként eléggé vacakul telt. Az irodában nagyon sok a meló, az októbertől áprilisig tartó időszak a legzúzósabb nálunk, bár nyáron sem unatkoztam... de az itt töltött közel egy év egyik legnehezebbike volt a múlt hét. És mindezt úgy kellett végigcsinálni, hogy eléggé lebetegedtem és szinte minden nap lázas voltam. Arra pedig esélyem sem volt, hogy otthon maradjak. Az igazat megvallva elég szar lelki állapotba is kerültem: semmihez sem volt kedvem és azon is gondolkodtam, hogy van-e értelme foglalkozni a terveimmel, van-e értelme elkezdeni a sulit... Nem kergetek-e hiú ábrándokat....??? Van-e ráció az álmaimban, van-e realitás ebben az egészben...??? Nem álltatom-e magam...? Mi van, ha ez az egész csak távolról ennyire vonzó??? Szóval múlt héten sokat rágódtam ilyen és ezekhez hasonló kérdéseken. És annyira érdekes a sors... az elmúlt 2-3 napban viszont ismét olyan helyekről, olyan emberektől kaptam megerősítést, amikre abszolút nem számítottam. Hihetetlenül érdekes összefonódások derülnek ki a környezetemben folyamatosan és egyre többször jut eszembe a Zalakaroson boncolgatott "láthatatlan szövet" elmélet, ami az emberek, az emberi kapcsolatok között húzódik és furcsa rendezettséget mutat. Egy szó mint száz, klassz barátaim, ismerőseim vannak, hála értük, értetek :)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Altough the weather was rainy we had a short walk in the colorful and exciting Camden Town in London. We visited the market but we were sooo sooo hungry... we couldn't refuse the bubble waffles at @bubblewafflescamden . We tried a Kinder Bueno style waffle and a white chocolate with strawberry. 
#camden #camdentown #camdenmarket #bubblewaffle #bubblewafflescamden #london #audreyfoody #travel #traveltoengland #eatandtravel #travelandeat #ilovetravel #traveler #traveltolondon #traveltheworld #traveladdict #travelphotography #instatravel #travelgram #travelguide #food #foodphotography Altough the weather was rainy we had a short walk in the colorful and exciting Camden Town in London. We visited the market but we were sooo sooo hungry... we couldn't refuse the bubble waffles at @bubblewafflescamden . We tried a Kinder Bueno style waffle and a white chocolate with strawberry. #camden #camdentown #camdenmarket #bubblewaffle #bubblewafflescamden #london #audreyfoody #travel #traveltoengland #eatandtravel #travelandeat #ilovetravel #traveler #traveltolondon #traveltheworld #traveladdict #travelphotography #instatravel #travelgram #travelguide #food #foodphotography
  • We spent one and half day in Oxford, but i felt i could stay for more days. This city is like a time travel to the Middle Ages We spent one and half day in Oxford, but i felt i could stay for more days. This city is like a time travel to the Middle Ages
  • I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun
  • In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine
  • SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr3111966273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard