Ma egy szupergyors és brutálfinom tésztáról és a heti klassz eseményekről fogok mesélni :)
Azzal kezdődött, hogy anyuval voltunk egy tök jó koncerten. Aztán kedden két egyetemi cimborám szülinapját ültük egy régi törzshelyünkön és baromi sokan összejöttünk. Vagy egy éve nem sikerült ekkora társaságot összerántani, jó volt látni Titeket srácok :)
A melóban is kezd nyugisabb lenni a helyzet, végre kezdenek kifutni az idei projektjeim. Egész sikeresen is ráadásul és lassan kezdek egy kicsit fellélegezni. Ehhez pedig hozzásegítenek azok a csodás emberek, akik körülvesznek. A csütörtök két olyan kedvességet is tartogatott, amire számítani sem mertem. Az egyik pasi kollégám, akit nagyon kedvelek és nagyon sokat segített a kezdeti nehézségek leküzdésében és a napi munkám során is, meglepett egy nagyon cuki ajándékcsomaggal karácsonyra :) Meló után pedig eljött a várva várt csajos karácsonyi pizsiparty :D Anita és Imola barátnőmmel hetek óta készültünk erre, keresgéltük egymásnak az ajándékokat, amik valóban személyesek és betalálnak. Este Imonál jöttünk össze, aki muffinnal várt minket, én pedig vállaltam a főzést (meglepő módon :D). Na meg vettünk két üveg irsait... csak kettőt, mert hát azért a péntek mégiscsak munkanap... :D A csajok iszonyat jó fejek voltak és mindenféle gasztrocuccokat válogattak össze nekem: a kedvenc fűszereimet a Culinarisból, egy provencei fűszerolajat (célozva a nyári élményekre), és tök szupi cuccokat a kajafotókhoz :) (lent a galériában meg is tudjátok ám nézni :) Be kell vallanom, hogy ugyan ajándékot adni (sőt készíteni is) nagyon szeretek, de kapni is :) Ebben az álszerény világban mintha gyarlóságnak számítana bevallani az ilyeneket, de nekem akkor is nagyon jól estek ezek a gesztusok :)
Az ajándékozás előtt viszont a csajokkal elkészítettük még a duplalazacos tésztát. Duplalazacos, mert került bele füstölt és friss lazachusi is és íme a recept:
Azzal kezdődött, hogy anyuval voltunk egy tök jó koncerten. Aztán kedden két egyetemi cimborám szülinapját ültük egy régi törzshelyünkön és baromi sokan összejöttünk. Vagy egy éve nem sikerült ekkora társaságot összerántani, jó volt látni Titeket srácok :)
A melóban is kezd nyugisabb lenni a helyzet, végre kezdenek kifutni az idei projektjeim. Egész sikeresen is ráadásul és lassan kezdek egy kicsit fellélegezni. Ehhez pedig hozzásegítenek azok a csodás emberek, akik körülvesznek. A csütörtök két olyan kedvességet is tartogatott, amire számítani sem mertem. Az egyik pasi kollégám, akit nagyon kedvelek és nagyon sokat segített a kezdeti nehézségek leküzdésében és a napi munkám során is, meglepett egy nagyon cuki ajándékcsomaggal karácsonyra :) Meló után pedig eljött a várva várt csajos karácsonyi pizsiparty :D Anita és Imola barátnőmmel hetek óta készültünk erre, keresgéltük egymásnak az ajándékokat, amik valóban személyesek és betalálnak. Este Imonál jöttünk össze, aki muffinnal várt minket, én pedig vállaltam a főzést (meglepő módon :D). Na meg vettünk két üveg irsait... csak kettőt, mert hát azért a péntek mégiscsak munkanap... :D A csajok iszonyat jó fejek voltak és mindenféle gasztrocuccokat válogattak össze nekem: a kedvenc fűszereimet a Culinarisból, egy provencei fűszerolajat (célozva a nyári élményekre), és tök szupi cuccokat a kajafotókhoz :) (lent a galériában meg is tudjátok ám nézni :) Be kell vallanom, hogy ugyan ajándékot adni (sőt készíteni is) nagyon szeretek, de kapni is :) Ebben az álszerény világban mintha gyarlóságnak számítana bevallani az ilyeneket, de nekem akkor is nagyon jól estek ezek a gesztusok :)
Az ajándékozás előtt viszont a csajokkal elkészítettük még a duplalazacos tésztát. Duplalazacos, mert került bele füstölt és friss lazachusi is és íme a recept:
Hozzávalók
20 dkg füstölt lazac
25 dkg friss lazac
2 dl cukormentes tejszín
25 dkg mascarpone
Olíva olaj vagy vaj
Fokhagyma (minél több, annál tutibb szerintem :)
Friss bazsalikom (mennyiség a fokhagymához hasonlóan :D)
Só
Bors
Tészta (szívem szerint tagliatelle-vel készült volna, természetesen durumlisztből, de végül penne lett)
Egy nagy lábosban forraljatok sós vizet a tésztának és amíg a tészta kifő, addig simán elkészül ez a szupi szósz is. Aprítsátok a halat kockákra, majd a friss lazacot fokhagymával és a zsiradékkal pirítsátok le egy nagyobb serpenyőben. Miután pár perc alatt átpárolódott a hal, mehet hozzá a tejszín, a mascarpone, a fűszerek és a füstölt lazac is. Néhány perc alatt forraljátok össze és mehet is hozzá egyből a tészta, egy kis főzővizzel együtt. Sajna parmezán nem volt, de akár a szószba vagy a tetejére is jól jött volna, egy gerezd citrom sem ártott volna neki, na de majd legközelebb még csiszolok rajta egy picit :) (A maximalizmus ismét... no comment...)
20 dkg füstölt lazac
25 dkg friss lazac
2 dl cukormentes tejszín
25 dkg mascarpone
Olíva olaj vagy vaj
Fokhagyma (minél több, annál tutibb szerintem :)
Friss bazsalikom (mennyiség a fokhagymához hasonlóan :D)
Só
Bors
Tészta (szívem szerint tagliatelle-vel készült volna, természetesen durumlisztből, de végül penne lett)
Egy nagy lábosban forraljatok sós vizet a tésztának és amíg a tészta kifő, addig simán elkészül ez a szupi szósz is. Aprítsátok a halat kockákra, majd a friss lazacot fokhagymával és a zsiradékkal pirítsátok le egy nagyobb serpenyőben. Miután pár perc alatt átpárolódott a hal, mehet hozzá a tejszín, a mascarpone, a fűszerek és a füstölt lazac is. Néhány perc alatt forraljátok össze és mehet is hozzá egyből a tészta, egy kis főzővizzel együtt. Sajna parmezán nem volt, de akár a szószba vagy a tetejére is jól jött volna, egy gerezd citrom sem ártott volna neki, na de majd legközelebb még csiszolok rajta egy picit :) (A maximalizmus ismét... no comment...)