#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Előkarácsonyzás duplalazacos tésztával

Előkarácsonyzás duplalazacos tésztával

›
Előkarácsonyzás duplalazacos tésztával

2016/12/17 : #audreyfoody Szólj hozzá!
Ma egy szupergyors és brutálfinom tésztáról és a heti klassz eseményekről fogok mesélni :)
Azzal kezdődött, hogy anyuval voltunk egy tök jó koncerten. Aztán kedden két egyetemi cimborám szülinapját ültük egy régi törzshelyünkön és baromi sokan összejöttünk. Vagy egy éve nem sikerült ekkora társaságot összerántani, jó volt látni Titeket srácok :)
A melóban is kezd nyugisabb lenni a helyzet, végre kezdenek kifutni az idei projektjeim. Egész sikeresen is ráadásul és lassan kezdek egy kicsit fellélegezni. Ehhez pedig hozzásegítenek azok a csodás emberek, akik körülvesznek.  A csütörtök két olyan kedvességet is tartogatott, amire számítani sem mertem. Az egyik pasi kollégám, akit nagyon kedvelek és nagyon sokat segített a kezdeti nehézségek leküzdésében és a napi munkám során is, meglepett egy nagyon cuki ajándékcsomaggal karácsonyra :) Meló után pedig eljött a várva várt csajos karácsonyi pizsiparty :D Anita és Imola barátnőmmel hetek óta készültünk erre, keresgéltük egymásnak az ajándékokat, amik valóban személyesek és betalálnak. Este Imonál jöttünk össze, aki muffinnal várt minket, én pedig vállaltam a főzést (meglepő módon :D). Na meg vettünk két üveg irsait... csak kettőt, mert hát azért a péntek mégiscsak munkanap... :D A csajok iszonyat jó fejek voltak és mindenféle gasztrocuccokat válogattak össze nekem: a kedvenc fűszereimet a Culinarisból, egy provencei fűszerolajat (célozva a nyári élményekre), és tök szupi cuccokat a kajafotókhoz :) (lent a galériában meg is tudjátok ám nézni :) Be kell vallanom, hogy ugyan ajándékot adni (sőt készíteni is) nagyon szeretek, de kapni is :) Ebben az álszerény világban mintha gyarlóságnak számítana bevallani az ilyeneket, de nekem akkor is nagyon jól estek ezek a gesztusok :)
Az ajándékozás előtt viszont a csajokkal elkészítettük még a duplalazacos tésztát. Duplalazacos, mert került bele füstölt és friss lazachusi is és íme a recept:
Hozzávalók

20 dkg füstölt lazac
25 dkg friss lazac
2 dl cukormentes tejszín
25 dkg mascarpone
Olíva olaj vagy vaj
Fokhagyma (minél több, annál tutibb szerintem :)
Friss bazsalikom (mennyiség a fokhagymához hasonlóan :D)
Só
Bors

Tészta (szívem szerint tagliatelle-vel készült volna, természetesen durumlisztből, de végül penne lett)

Egy nagy lábosban forraljatok sós vizet a tésztának és amíg a tészta kifő, addig simán elkészül ez a szupi szósz is. Aprítsátok a halat kockákra, majd a friss lazacot fokhagymával és a zsiradékkal pirítsátok le egy nagyobb serpenyőben. Miután pár perc alatt átpárolódott a hal, mehet hozzá a tejszín, a mascarpone, a fűszerek és a füstölt lazac is. Néhány perc alatt forraljátok össze és mehet is hozzá egyből a tészta, egy kis főzővizzel együtt. Sajna parmezán nem volt, de akár a szószba vagy a tetejére is jól jött volna, egy gerezd citrom sem ártott volna neki, na de majd legközelebb még csiszolok rajta egy picit :) (A maximalizmus ismét... no comment...)
  • A fincsi fűszerek :)
  • És a dekor cuccok :)
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Alberobello is a small town in Southern Italy (Puglia) near to Bari. Last march I was there and visited the UNESCO World Heritage Site. This place is famous for the trullis, the small limestone houses with cone shaped stone roof which are drystone constructions from the 14th century. 
In Alberobelle we found a great pastryshop, the L'Arto Caffé and tasted different types of local desserts. When we left we got a little present of the chef: chocolate trulli sweets.
#alberobello #italy #southitaly #puglia #traveltoitaly #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #iloveitaly #ilovefood #chocolate #ilovechocolate #ilovetravel #traveladdict #travellers #travelblogger #travels #travelphotography #travelholic #instafood #instatravel #travelgram Alberobello is a small town in Southern Italy (Puglia) near to Bari. Last march I was there and visited the UNESCO World Heritage Site. This place is famous for the trullis, the small limestone houses with cone shaped stone roof which are drystone constructions from the 14th century. In Alberobelle we found a great pastryshop, the L'Arto Caffé and tasted different types of local desserts. When we left we got a little present of the chef: chocolate trulli sweets. #alberobello #italy #southitaly #puglia #traveltoitaly #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #iloveitaly #ilovefood #chocolate #ilovechocolate #ilovetravel #traveladdict #travellers #travelblogger #travels #travelphotography #travelholic #instafood #instatravel #travelgram
  • In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine
  • Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful
  • Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it
  • Portugál kaland - tervezéstől a megérkezésig Portugál kaland - tervezéstől a megérkezésig

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr1312053953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard