#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Az elmúlásról

Az elmúlásról

›
Az elmúlásról

2017/1/11 : #audreyfoody 2 komment

Szomorú témának tűnik, de tulajdonképpen nem az. Egyre többször jár mostanában a fejemben, és nem csak a halálra gondolva, hanem úgy általában… hétfőn angolon beszélgettünk a tanárommal. Kiderült, hogy ő is lelkes túrázó, természetszerető ember.  Szóba került az, hogy mennyire szuper kint lenni a természetben és hogy mennyire fantasztikus az, hogy szinte napról napra más arcukat mutatják a tájak… ez is egyfajta elmúlás…

Azt gondolom, hogy az elmúlás az, ami által megtanulhatjuk értékelni és megélni a jelent. Amíg nem értettem meg, hogy minden mennyire múlandó és tünékeny, addig nem ment a valódi jelenlét sem. Az elmúlt hónapok eseményei, beszélgetései, találkozásai döbbentettek rá igazán a múlandóságra. Úgy érzem, hogy végre elkezdtem igazán a jelenben élni és igazán meglátni az élet szépségét, és pont a múlandóság tükrében sikerült ezt igazán felfedeznem.

Alapvetően odafigyelő, kedves embernek tartom magam. Nyilván vannak olyan pillanataim, amikor ki lehet hozni a sodromból, meg a vérmérsékletem sem éppen állóvíz. De valahogy mostanában, amióta valóban próbálok jelen lenni a jelenben, jobban oda tudok figyelni az emberekre is. Úgy érzem, egyre nagyobb szeretetet tudok adni a környezetemnek és ebből sok is jön vissza (vetés-aratás?). És itt nem csak a szűk baráti –családi körre gondolok, hanem akár kollégákra, idegenekre is. Az emberek mostanában megdöbbentően megnyílnak nekem. Elképesztő történeteket hallottam az elmúlt hetekben… nagyon jól esik, hogy megtisztelnek a bizalmukkal és őszintén érdekelnek az emberi sorsok. Egy nagyon kedves sztorit röviden el is mesélek… a héten munka ügyben beszélnem kellett az egyik vállalkozónkkal. ~60-65 éves pasi, jóravaló megbízható ember. Mindig nagyon kedves, udvarias. A számítógéphez, e-mailezéshez egyáltalán nem ért, igazán a régi kor gyermeke. A felesége az, aki segíti őt az üzleti ügyeinek az intézésben ilyen szempontból.  Elmesélte, hogy 44 éve vannak együtt. Én megdicsértem, hogy ez milyen szép és megjegyeztem, hogy ha én most elkezdenék valakivel egy közös életet, már akkor sem sok esély lenne a 44 év együttélésre… mert meg sem érnénk… de így hogy nincs is olyan személy az életemben, akivel ezt elkezdhetném… Erre mondta, hogy ő mindig is úgy gondolt a férfi-női kapcsolatokra, mint a lottóra. Neki megvan az ötöse, de legtöbbször szerencse kérdése… és hogy ők úgy vannak a feleségével, hogy ha ő tévét néz és a felesége kint van a konyhában és elkezd neki mondani valamit, már tudja, hogy mi lesz a mondat vége és ez mennyire nagyszerű. Jó beszélgetés volt… pedig csak egy árajánlat kéréssel indult és ez csak egy történet a sok közül, amiket mostanában hallottam.  Jó érzés odafigyelni az emberekre és meghallgatni őket. Sokat lehet tanulni mindenkitől

A szeretettel kapcsolatosan meg amit tudatosítani próbálok, hogy azt hiszem néha nem elég kimutatni a másik iránt érzett szeretetet, megbecsülést, hálát… néha ki is kell mondani ezeket a szavakat. Kimondani és kimutatni addig, amíg van rá lehetőség. img_20170108_151634.jpg

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
2 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • In 2017 i had a memorable trip to Indonesia.  We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia In 2017 i had a memorable trip to Indonesia. We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia
  • Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything
  • I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun
  • Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful
  • SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr612119003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eeversion · http://ftldftba.blogspot.hu 2017.01.11. 20:13:59

Simán lehetsz még 44 éve házas, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy boldog légy!
Válasz erre 

#audreyfoody 2017.01.11. 20:17:19

@eeversion: A 44 év házasságra nem vennék mérget, de valószínűleg nem is ez az egyetlen útja a boldogságnak, szerencsére :)
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard