#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Tejszínes-gombás tészta és kényszerpihenő

Tejszínes-gombás tészta és kényszerpihenő

›
Tejszínes-gombás tészta és kényszerpihenő

2017/1/28 : #audreyfoody 2 komment

Már megint a kényszerpihenő...
Eddig január mindegyik hétvégéjén kirándultam valamerre. Most sem lett volna másképp, csakhogy már csütörtökön éreztem, hogy kapar a torkom. Pénteken reggel még úgy indultam dolgozni, hogy különösebb gond nem volt... aztán délre kitört rajtam a nyavalya... felvettem a kesztyűt és egész nap tunningoltam magamat... C, D vitamin, propolisz, grapefruit, hagyma... de sajnos nem lett jobb... sőt... asszem be is lázasodtam, de évek óta nincs lázmérőm, így csak sejtem :D kénytelen voltam lemondani a hétvégi programot, amit pedig nagyon vártam: szombaton 20 km-es túra a Bakonyba, vasárnap korizás a Balcsin. Nagyon szerettem volna menni túrázni. Ráadásul "várólistás" voltam, egy nagyobb ismeretlen társaságba csatlakoztam volna be és a héten derült ki, hogy valaki visszamondta és mehetek. Hét közben már el is kezdtem összepakolni a cuccokat, gyakorlatilag már csak a kaját kellett volna elcsomagolni, annyira rákészültem. Na meg rá szeretnék gyúrni a túrázás során a komolyabb távokra. Nyáron szeretnék elutazni valahová igazán messzire. Most épp a Himalája felé kacsintgatok... Annapurna vagy Everest alaptábor vagy valami hasonló. Néztem még kambodzsai, grúziai meg ezekhez hasonló utakat is, de aktív túrázós programokkal. Rettenetesen be vagyok sózva, folyamatosan mehetnékem van és ez a hülye infulenza vagy mi a fene, most nagyon nem jött jól... Egész nap itthon egyedül... tv bambulás, alvás.... na meg főzés... mert azért enni csak kell... és ha már beszorultam a négy fal közé, akkor legalább már valami jó is legyen a mai napban... (a Bridget Jones nézésen kívül :D)... szóval összedobtam a kedvenc gombás-tejszínes tésztámat...

Durván fokhagymás gombás-tejszínes tészta
Hozzávalók:
0,5 kg gomba (most barna csiperke, de a legtutibb vargányából)
3 dl tejszín
1,5 fej fokhagyma
1 cs bacon szalonna
Grana padano vagy parmezán
Só, bors, bazsalikom

A bacont apró kockákra vágva jól lepirítottam, amíg ropogós nem lett. Hozzáadtam a karikákra vágott fokhagymát, a bazsalikomot (sajnos épp megint meghalt a cserepes, így csak szárítottat...) és frissen őrölt borsot, majd a gombát is. Amikor a gomba átpárolódott, felöntöttem a tejszínnel és reszeltem bele sajtot, hogy sűrítse a szószt. Most nem főztem össze a szószt meg a tésztát, mert a szósz nagyobb adag lett, hogy holnap is legyen belőle ebéd és ne szívja be a tészta az összes lötyit. 

dsc01363.JPG

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
2 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome
  • One year ago I celebrated my birthday in Barcelona. I tried many local food and visited the most famous and a little hidden places in the city. Here is my four absolutely favourite: churros with hot (melted) chocolate, dried ham, chorizo, olives, cheese from the market... And of course i visited the @basilicasagradafamilia , the most famous building of Gaudí. (It's useful to book the ticket online, you can avoid standing in the long queue) And my other favourite was the Maritime Museum. The building was a ship factory near to sea. It is as  gorgeous as the exhibition. 
#barcelona #travel #ilovetravel #traveladdict #instatravel #travelling #travellers #traveling #travelblogger #travelphotography #audreyfoody #travelholic #travelandeat #eatandtravel #churros #gaudi #sagradafamilia One year ago I celebrated my birthday in Barcelona. I tried many local food and visited the most famous and a little hidden places in the city. Here is my four absolutely favourite: churros with hot (melted) chocolate, dried ham, chorizo, olives, cheese from the market... And of course i visited the @basilicasagradafamilia , the most famous building of Gaudí. (It's useful to book the ticket online, you can avoid standing in the long queue) And my other favourite was the Maritime Museum. The building was a ship factory near to sea. It is as gorgeous as the exhibition. #barcelona #travel #ilovetravel #traveladdict #instatravel #travelling #travellers #traveling #travelblogger #travelphotography #audreyfoody #travelholic #travelandeat #eatandtravel #churros #gaudi #sagradafamilia
  • Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything Another picture about the Stockholm trip in 2018: Galma Stan, the old town of Stockholm and my amazing delicious dinner in my life: traditional lentil soup, and a kind of fish in lobster-champage sauce with baked potato. I ate in the Nomad Restaurant, next to the hostel where i stayed. The @cbpstockholm was comfortable and clean, absolutely recommended if you want to stay near to everything
  • I've spent the begining of 2019 in Lyon. 
After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a
starter: duck liver bread with mushrom cream
main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce
dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream
Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great I've spent the begining of 2019 in Lyon. After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a starter: duck liver bread with mushrom cream main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great
  • Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr2612163207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Riett17 2017.01.29. 14:44:38

ez is kell Adri!!! Néhe a kényszerpihenő, direkt van!! Azt jelni hogy lassulj le és élvezd a betegség által kapott pozitív dolgokat! :-D
Válasz erre 

Riett17 2017.01.29. 14:46:02

bírom a blogjaidat, tegyél fel többet követem. Henriette a túrákról. (Nagy Gabi barátnője)
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard