Már megint a kényszerpihenő...
Eddig január mindegyik hétvégéjén kirándultam valamerre. Most sem lett volna másképp, csakhogy már csütörtökön éreztem, hogy kapar a torkom. Pénteken reggel még úgy indultam dolgozni, hogy különösebb gond nem volt... aztán délre kitört rajtam a nyavalya... felvettem a kesztyűt és egész nap tunningoltam magamat... C, D vitamin, propolisz, grapefruit, hagyma... de sajnos nem lett jobb... sőt... asszem be is lázasodtam, de évek óta nincs lázmérőm, így csak sejtem :D kénytelen voltam lemondani a hétvégi programot, amit pedig nagyon vártam: szombaton 20 km-es túra a Bakonyba, vasárnap korizás a Balcsin. Nagyon szerettem volna menni túrázni. Ráadásul "várólistás" voltam, egy nagyobb ismeretlen társaságba csatlakoztam volna be és a héten derült ki, hogy valaki visszamondta és mehetek. Hét közben már el is kezdtem összepakolni a cuccokat, gyakorlatilag már csak a kaját kellett volna elcsomagolni, annyira rákészültem. Na meg rá szeretnék gyúrni a túrázás során a komolyabb távokra. Nyáron szeretnék elutazni valahová igazán messzire. Most épp a Himalája felé kacsintgatok... Annapurna vagy Everest alaptábor vagy valami hasonló. Néztem még kambodzsai, grúziai meg ezekhez hasonló utakat is, de aktív túrázós programokkal. Rettenetesen be vagyok sózva, folyamatosan mehetnékem van és ez a hülye infulenza vagy mi a fene, most nagyon nem jött jól... Egész nap itthon egyedül... tv bambulás, alvás.... na meg főzés... mert azért enni csak kell... és ha már beszorultam a négy fal közé, akkor legalább már valami jó is legyen a mai napban... (a Bridget Jones nézésen kívül :D)... szóval összedobtam a kedvenc gombás-tejszínes tésztámat...
Durván fokhagymás gombás-tejszínes tészta
Hozzávalók:
0,5 kg gomba (most barna csiperke, de a legtutibb vargányából)
3 dl tejszín
1,5 fej fokhagyma
1 cs bacon szalonna
Grana padano vagy parmezán
Só, bors, bazsalikom
A bacont apró kockákra vágva jól lepirítottam, amíg ropogós nem lett. Hozzáadtam a karikákra vágott fokhagymát, a bazsalikomot (sajnos épp megint meghalt a cserepes, így csak szárítottat...) és frissen őrölt borsot, majd a gombát is. Amikor a gomba átpárolódott, felöntöttem a tejszínnel és reszeltem bele sajtot, hogy sűrítse a szószt. Most nem főztem össze a szószt meg a tésztát, mert a szósz nagyobb adag lett, hogy holnap is legyen belőle ebéd és ne szívja be a tészta az összes lötyit.