#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Indonézia, Lombok - Rinjani Trekking 1-2.

Indonézia, Lombok - Rinjani Trekking 1-2.

›
Indonézia, Lombok - Rinjani Trekking 1-2.

3-4. nap: péntek-szombat

2017/11/02 : #audreyfoody 1 komment

Surabaya-ban az egyéjszakás szállásunkon nagyon klassz svédasztalos reggelit kaptunk, de már istenigazából ázsiait. Tele főtt kajákkal, amiket kb. ebédre, vacsira enne az ember leánya. De hát ki tudja mikor és mit tudunk enni legközelebb alapon jól belaktam némi sült rizsből (nasi goreng; nasi= rizs, goreng=sült), zöldségekből, gyümölcsökből stb. Utána még egy gyors (és csapnivaló) kávé és megindultunk a reptérre, hogy délután már megközelíthessük a Rinjanit, Lombok csodaszép vulkánját. 
A reptéren Sunny (a helyi túraszervező) és csapata fogadott minket Rinjani feliratú kézi szövésű sálakkal és az ebédünkkel kis dobozkákban. Két kisbusszal indultunk el a túra kiindulási pontjára, de menet közben az egyik megadta magát hegymenetben... gyönyörű helyen álltunk meg: banánpálmák, teraszos tájak, igazi trópusi hangulat... és egyszer csak Balázs megszólal, hogy ott egy majom... na ne szívassál már... gondoltam magam...  Aztán tényleg... és egyre több bújt elő a fák közül és gyorsan rámozdultak az ebédmaradékunkra :) A lerobbant kisbusz utasai végül egy klassz platós teherautón utaztak tovább a kiindulási pontig, ahol elbúcsúztunk a később nevezetessé vált "nagytáskáinktól" és gyalogszerrel folytattuk utunkat. Gyönyörű tájakon jutottunk el 1156 méterről 1800 méterre, és ahogy egyre magasabbra értünk, úgy változott a növényzet és erősen esett a hőmérséklet is. Beesteledett mire az első táborhelyünkre értünk, ahol már felállítva vártak minket a sátraink. Csak egy bökkenő volt... azok a bizonyos "nagytáskák" nem érkeztek meg... volt némi félreértés túravezetőink és Sunny között. Ennek következtében táskáinkat a túra végpontjába vitték el. A guide-októl kaptunk néhány gyertyát, hogy azok mellett melegedjünk... Jó vicc...  :D Szerencsére volt a csapatban egy-két talpraesett srác, akik nekiálltak tüzet csiholni, hogy legalább kicsit átmelegedhessünk... mert nem kicsit fáztunk már ekkorra... a tömény piákat felszippantottuk a korábbi estéken, így egy-egy pohár csapnivaló meleg tea és az aprócska tűz mellett próbáltuk felolvasztani/megszárítani magunkat... a táskák felett érzett gyászunk viszont hamar átcsapott mókázásba, dalköltésekbe Sunnyról, feloldva ezzel a kialakult feszültebb helyzetet. Béciék hosszas telefonálgatás után pedig leszervezték, hogy reggelre felkerüljön a hegyre mindannyiunk bűvös, kincseket rejtő "nagytáskája" és átcsoportosíthassuk a túra hátralévő napjaira szükséges cuccainkat kicsi táskáinkba. A tűz mellől aztán ezzel az örömhírrel gyorsan takarodót fújtunk. Reggel megdöbbenve tapasztaltuk, hogy hol is feküdtünk le aludni. Akkor esett le, hogy mennyire is népszerű túrázó hely ez a Rinjani... kiálltunk egy gyönyörű sziklaszirtre melegedni, ami alatt szemétfolyó terült el... PET palackok, nedves törlőkendők hegye, meg mindenféle egyéb kommunális hulladéktenger... nagyon szomorú volt ezt látni egy ennyire csodálatos hegyen... beszélgettünk is útitársaimmal, hogy meg kéne szervezni egy szemétgyűjtő akciót a hegyre... meg kihelyezni/kiépíteni valamiféle potyi wc blokkokat vagy valamit tenni, mert ez így siralmas... 
Na aztán megkaptuk az első hegyi reggelinket: friss gyümölcsök (ananász, kígyó stb) meg banános palacsinta... és ahogy elkezdett terjedni a levegőben az étel illata, úgy kezdtek gyűlni körénk a majmócák. Először nagyon mókás és különleges volt, hogy szabadon kószálnak körülöttünk... aztán egyszer-egyszer csúnyán összebalhéztak a jobb falatokért, meg féltettük is a cuccainkat, nehogy lenyúljanak valamit a szemtelen kis dögök :)
Reggeli közben megérkeztek a "nagytáskáink" és nekiálltunk átgondolni, hogy mire is lesz szükségünk az elkövetkező napokban. A pakolászás után pedig nyakunkba vettük az aznapra mért utat. A terep nem volt nehéz, a szintemelkedés viszont emberes... 1800 méterről emelkedtünk 2636 méterig néhány km alatt, amit nagyon élveztem :) Gyönyörű táj, jó társaság, tökéletes túrázós körülmények :) Hamar elrepült az idő és már fel is értünk a következő táborhelyünkre, a kráter peremére. Elképesztő mennyiségű sátor gyűlt össze estére, mindenféle nációjú emberekkel... a sok ember viszont még több szemetet eredményezett, és az előző táborhelyünkhöz képest ez még durvább volt. A sátraink viszont már a vulkán belseje felé néztek, és amikor kicsit kisütött a nap és elűzte a felhőket, akkor felsejlett a kráter közepén meghúzódó smaragdzöld tó, a Segara. Mivel 6-kor már sötétedett (egyenlítőhöz közel lévén), hamar nyugovóra tértünk... na meg másnap durva nap várt ránk, hajnali fél3-as ébresztővel... de erről majd holnap mesélek... (ismét cliffhanger... Dóri barátnőm örömére :) )

  • 1. nap: Sembalun Lawang (1156 m) - POS 3 Pada Balong (1800 m)<br />2. nap: POS 3 (1800 m) - Sembalun Crater RIM (2639 m)
  • Az indulás
  • Első esti (össze)melegedő :)
  • Második napi terep általában
  • 2. táborhelyünk a kráter peremén
  • 2. táborhelyünk a kráter peremén

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
1 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • In 2017 i had a memorable trip to Indonesia.  We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia In 2017 i had a memorable trip to Indonesia. We visited Java, Lombok, Bali, Flores and Komodo island. I felt in love, not only with Asia
  • In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. 
#provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger In 2016 I had an amazing, motivational trip to Provence in France. The whole holiday was about physical activities and gastronomy. We hiked on the Mont Ventoux, cycled between the small towns in the ochre area (for example: Roussillon), visited two UNESCO World Heritage Sites: Avignon and the Pont du Gard. We swam in Gard river, ate delicious local food, for exapmle black mussels with garlic in white wine. #provence #france #traveltofrance #travel #roussillon #pontdugard #montventoux #senanque #ilovetravel #ilovefood #instatravel #audreyfoody #travelgram #food #blackmussels #traveler #travelandeat #eatandtravel #traveladdict #travelphotography #travelholic #travelblogger
  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome
  • Alberobello is a small town in Southern Italy (Puglia) near to Bari. Last march I was there and visited the UNESCO World Heritage Site. This place is famous for the trullis, the small limestone houses with cone shaped stone roof which are drystone constructions from the 14th century. 
In Alberobelle we found a great pastryshop, the L'Arto Caffé and tasted different types of local desserts. When we left we got a little present of the chef: chocolate trulli sweets.
#alberobello #italy #southitaly #puglia #traveltoitaly #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #iloveitaly #ilovefood #chocolate #ilovechocolate #ilovetravel #traveladdict #travellers #travelblogger #travels #travelphotography #travelholic #instafood #instatravel #travelgram Alberobello is a small town in Southern Italy (Puglia) near to Bari. Last march I was there and visited the UNESCO World Heritage Site. This place is famous for the trullis, the small limestone houses with cone shaped stone roof which are drystone constructions from the 14th century. In Alberobelle we found a great pastryshop, the L'Arto Caffé and tasted different types of local desserts. When we left we got a little present of the chef: chocolate trulli sweets. #alberobello #italy #southitaly #puglia #traveltoitaly #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #iloveitaly #ilovefood #chocolate #ilovechocolate #ilovetravel #traveladdict #travellers #travelblogger #travels #travelphotography #travelholic #instafood #instatravel #travelgram
  • In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr6913115518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eeversion · http://ftldftba.blogspot.hu 2017.11.02. 23:59:23

Akartam is mondani, hogy látom, nem változtattál a kegyetlen módszereiden :)
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard