#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Amikor beindulnak a dolgok... :)

Amikor beindulnak a dolgok... :)

›
Amikor beindulnak a dolgok... :)

2016/10/20 : #audreyfoody 2 komment

Ma nem direktben főzős élményt szeretnék megosztani Veletek, hanem egy jó hírt :) November 26-tól újra iskolapadba ülök, és jövő augusztusra már okj-s és europass bizonyítvány is lesz a kezemben arról, hogy tudok főzni :) Csodákra és világmegváltó gondolatokra nem számítok az iskolától, de nagy örömmel és izgalommal várom :)
Tegnap este kerestem egy filmet az egyik külső tárhelyen, amin régebbi cuccaim vannak és találtam egy mappát, amit 2009-ben hoztam létre FŐZÖCSKE névvel. Iszonyat mennyiségű lementett recept volt benne, na meg több iskola szakácsképzésének a tananyagai. Már akkor játszottam a gondolattal, hogy be kéne iratkozni. Hogy miért csak most??? Ezt magam sem tudom... talán pillanatnyi fellángolásnak, hóbortnak gondoltam. Így 7 év távlatából azt hiszem kijelenthetem, hogy nem pillanatnyi elmezavarnak volt betudható az akkori (és azóta is tartó, sőt erősödő) érdeklődésem és a mostani elhatározásom sem.

A tanulás... miután elvégeztem az egyetemet, volt 2 év szünet, amíg csak dolgoztam. Egy idő után viszont kezdtem érezni, hogy valami hiányzik. Aztán egy Harley fesztiválon folytatott beszélgetés után hirtelen felindulásból jelentkeztem a Nyugat-magyarországi Egyetemre egy Bsc képzésre, ahol végül 2014-ben szereztem diplomát rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon. Amit azzal a képzéssel nyertem: két nagyon klassz barátot, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot; egy egészségtudatosabb gondolkodásmódot és itt kezdtem el érdeklődni a pszichológia iránt, ami a mai napig hobbi szinten megvan. Pénzt keresni valószínűleg nem fogok ezzel a papírral, de nem bántam meg, hogy végigküzdöttem azt a három évet, pedig minden szabadságom a konzultációkra és a vizsgákra ment el (jól értitek, tényleg az összes nap: 3 évig se nyaralás, se síelés, semmi)
Azóta elvégeztem egy, az eredeti szakmámhoz kapcsolódó okj-s tanfolyamot, ami feltétele volt egy szakmai jogosultság megszerzésének, illetve tavasszal jártam a Katedrába egy angol tanfolyamra... mást nem tanultam viszont komolyabban, rendszeresebben 2014 óta. És bevallom, megint kezdett hiányozni a kihívás, ami az iskolába járással, a vizsgákkal, a megmérettetésekkel jár. Szóval emiatt is kifejezetten várom a sulit :) Na meg kíváncsi vagyok, hogy milyen emberekkel ismerkedem majd meg, milyen élmények érnek majd.
Amikor pedig felhívtam aput, hogy elújságoljam neki a hírt, hogy megint tanulni fog a lánya, elmesélte, hogy éppen együtt hajózik egy barátjával, aki megvett egy elég menő éttermet a Belvárosban (majd egyszer lehet, hogy elárulom melyik az ;) ), és hogy szeretettel várnak a konyhán, ha gyakorolni szeretnék. Kb. fél éve voltunk ott apuval egy Dúzsi borvacsorán, ahol Dúzsi Úr és a séf személyesen konferálták fel a fogásokat. Már akkor megállapítottam, hogy jó a fickó :) Klassz lenne tanulni tőle, remélem komolyan gondolták, hogy mehetek.
Tegnap meg egy régi kedves ismerős által jött egy olyan lehetőség is, hogy mehetnék egy hétre Ausztriába főzni egy sítáborba januárban. Részleteket még nem tudok, na meg a munkahelyemen is le kellene zsíroznom a szabadságot, ami nem lesz egyszerű egy januárban induló projekt miatt. Viszont klassz kihívás lenne :D
Izgi... izgi... izgi... :)ptqk6xgbc_1.jpg

Kép: cliparts.co

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
2 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • An other collage about my trip in Athens. After  the visit of Acropolis An other collage about my trip in Athens. After the visit of Acropolis
  • The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta
#italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome The last collage of the South Italy trip from the last year in Bari. The city is not too big, you discover it on foot. The old town is really nice and you can eat many different fresh fruit, vegetable and my absolutely favourite focaccia. And of course if you are on the coast, you have to taste seafood too, for example the seafood pasta #italy #southitaly #bari #traveltoitaly #iloveitaly #ilovetravel #travel #travelandeat #eatandtravel #audreyfoody #ilovefood #ilovetravel #traveler #travelblogger #traveladdict #travelphotography #food #foodie #iloveeating #foodstagram #travelgram #travelholic #travelguide #travelawesome
  • In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine
  • I've spent the begining of 2019 in Lyon. 
After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a
starter: duck liver bread with mushrom cream
main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce
dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream
Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great I've spent the begining of 2019 in Lyon. After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a starter: duck liver bread with mushrom cream main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great
  • Az elengedésről 2. Az elengedésről 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr7511824937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IBMarcsi 2016.10.20. 21:46:29

Hajrá! Adri!
De meg is kóstolnám, bármikor, amikor lehet!
Mert kevés olyan szakácsot ismerek, aki ilyen hévvel tud lelkesedni. Nagyon szorítok neked! :-)
Válasz erre 

eeversion · http://ftldftba.blogspot.hu 2016.10.22. 10:21:21

Hajrá!!
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard