#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Töltött káposzta és A Találkozás

Töltött káposzta és A Találkozás

›
Töltött káposzta és A Találkozás

2016/11/12 : #audreyfoody 1 komment

Amióta beköszöntött az ősz (vagy a tél...???), sokszor jutott eszembe a töltött káposzta. Aztán amikor múlt héten Zalakarosra utaztunk, már az autóban arról álmodoztam, hogy hátha a szállodában lesz a svédasztalon ez a téli kedvenc. Hát nem volt... Így elhatároztam, hogy ha esik, ha szakad (most épp szakad...), ezen a hétvégén főzök egy jó káposztát. Amikor Erdélyben utaztam, néhány éjszakát egy nagyon kedves csángó családnál töltöttem Brassó mellett. Ott ettem először olyan töltött káposztát, aminek a töltelékében volt kolbász töltelék is. Azóta én is így készítem. A lábosban a legalsó réteg pedig mindig valamilyen füstölt hús... ma épp gyönyörű füstölt combot kaptam a váci piacon. Aztán erre jönnek a savanyú káposztalevélbe töltött malackák. Én mindig teszek egy réteg vágott savanyú káposztát is a rétegek közé. A tölteléket sóval, borssal, pirospaprikával, néhány gerezd fokhagymával, egy fej vöröshagymával, az említett házi kolbász töltelékével ízesítem, majd adok hozzá párolt rizst és egy tojást. Ma a piacon sikerült házi tejfölt is lőni. A tejesnél elcsábultam még házi barackos joghurtra meg egy kis aszalt paradicsomos-kapribogyós gomolyára... Dél körül jutottam el a piacig, de még így is megállapítottam, hogy ez a váci piac igazán klassz :)img_20161112_171843.jpgCsütörtökön pedig végre eljutottam az étterembe A Chef-hez :) A munkahelyen egész nap tárgyalásaim voltak egymás után zsinórban. Nap végére már agyhalottnak éreztem magam, de amikor kiléptem az iroda ajtaján, teljesen feldobódtam :) Mire átsétáltam az étterembe, már elszállt minden bajom :D Amikor megérkeztem, összefutottam az étterem tulajdonosával is, aki apu jó barátja. Aztán a pincérek közül az egyik walkie talkie-n leszólt a konyhára és néhány perc múlva megjelent A Chef. Épp egy 130 fős Márton-napi borvacsorára készült a konyha, de még így is tudtunk egy fél órát beszélgetni. Megtárgyaltunk mindent, majd megkérdezte, hogy van-e kedvem megnézni a konyhát :) Nanááá :) Lementünk a konyhára és bemutatott a szakácsoknak, hogy hamarosan megyek majd hozzájuk tanulni. Nagyon szimpi volt mindenki, a konyha pedig lenyűgöző :) Teljesen be vagyok sózva, iszonyat nagy megtiszteltetés, hogy egy igazi mesterszakácstól tanulhatok majd :)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
1 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • I never post about my trips in Hungary, although here are so many amazing places as well. Three weeks ago we had a long weekend in Pálköve. It is a cute small village next to  lake Balaton. My grandparents had lived there, and i always  spent my summer holidays with them. I am so grateful for this sweet memories I never post about my trips in Hungary, although here are so many amazing places as well. Three weeks ago we had a long weekend in Pálköve. It is a cute small village next to lake Balaton. My grandparents had lived there, and i always spent my summer holidays with them. I am so grateful for this sweet memories
  • One year ago I celebrated my birthday in Barcelona. I tried many local food and visited the most famous and a little hidden places in the city. Here is my four absolutely favourite: churros with hot (melted) chocolate, dried ham, chorizo, olives, cheese from the market... And of course i visited the @basilicasagradafamilia , the most famous building of Gaudí. (It's useful to book the ticket online, you can avoid standing in the long queue) And my other favourite was the Maritime Museum. The building was a ship factory near to sea. It is as  gorgeous as the exhibition. 
#barcelona #travel #ilovetravel #traveladdict #instatravel #travelling #travellers #traveling #travelblogger #travelphotography #audreyfoody #travelholic #travelandeat #eatandtravel #churros #gaudi #sagradafamilia One year ago I celebrated my birthday in Barcelona. I tried many local food and visited the most famous and a little hidden places in the city. Here is my four absolutely favourite: churros with hot (melted) chocolate, dried ham, chorizo, olives, cheese from the market... And of course i visited the @basilicasagradafamilia , the most famous building of Gaudí. (It's useful to book the ticket online, you can avoid standing in the long queue) And my other favourite was the Maritime Museum. The building was a ship factory near to sea. It is as gorgeous as the exhibition. #barcelona #travel #ilovetravel #traveladdict #instatravel #travelling #travellers #traveling #travelblogger #travelphotography #audreyfoody #travelholic #travelandeat #eatandtravel #churros #gaudi #sagradafamilia
  • I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun I was in Stockholm in November 2018. I visited marvelous places there, for exapmle the Drottningholm Palace. This palace is the residence of the sweden royal family, but a small part of it is open for the visitors. Next to the palace is a café and restaurant, where i drunk hot chocolate and ate a traditional cinnamon bun
  • In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine In the end of 2018 I travelled to France. I bought tonnes of cheese of course. One evening I prepared a healthy snack with endive leaves, goat cheese, walnut, smoked salmon and some drop of walnut oil. It was brilliant with a glass of white wine
  • SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine SATURDAY LUNCH: after a yoga class i wanted to eat something healthy and delicius. I decided to preper a mint seasoned green peas soup, harissa seasoned chicken breast, hummus and tabbouleh. I love Middle East cuisine

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr5611956217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eeversion · http://ftldftba.blogspot.hu 2016.11.16. 08:43:36

Éljenéljen!! :)
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard