Amióta beköszöntött az ősz (vagy a tél...???), sokszor jutott eszembe a töltött káposzta. Aztán amikor múlt héten Zalakarosra utaztunk, már az autóban arról álmodoztam, hogy hátha a szállodában lesz a svédasztalon ez a téli kedvenc. Hát nem volt... Így elhatároztam, hogy ha esik, ha szakad (most épp szakad...), ezen a hétvégén főzök egy jó káposztát. Amikor Erdélyben utaztam, néhány éjszakát egy nagyon kedves csángó családnál töltöttem Brassó mellett. Ott ettem először olyan töltött káposztát, aminek a töltelékében volt kolbász töltelék is. Azóta én is így készítem. A lábosban a legalsó réteg pedig mindig valamilyen füstölt hús... ma épp gyönyörű füstölt combot kaptam a váci piacon. Aztán erre jönnek a savanyú káposztalevélbe töltött malackák. Én mindig teszek egy réteg vágott savanyú káposztát is a rétegek közé. A tölteléket sóval, borssal, pirospaprikával, néhány gerezd fokhagymával, egy fej vöröshagymával, az említett házi kolbász töltelékével ízesítem, majd adok hozzá párolt rizst és egy tojást. Ma a piacon sikerült házi tejfölt is lőni. A tejesnél elcsábultam még házi barackos joghurtra meg egy kis aszalt paradicsomos-kapribogyós gomolyára... Dél körül jutottam el a piacig, de még így is megállapítottam, hogy ez a váci piac igazán klassz :)Csütörtökön pedig végre eljutottam az étterembe A Chef-hez :) A munkahelyen egész nap tárgyalásaim voltak egymás után zsinórban. Nap végére már agyhalottnak éreztem magam, de amikor kiléptem az iroda ajtaján, teljesen feldobódtam :) Mire átsétáltam az étterembe, már elszállt minden bajom :D Amikor megérkeztem, összefutottam az étterem tulajdonosával is, aki apu jó barátja. Aztán a pincérek közül az egyik walkie talkie-n leszólt a konyhára és néhány perc múlva megjelent A Chef. Épp egy 130 fős Márton-napi borvacsorára készült a konyha, de még így is tudtunk egy fél órát beszélgetni. Megtárgyaltunk mindent, majd megkérdezte, hogy van-e kedvem megnézni a konyhát :) Nanááá :) Lementünk a konyhára és bemutatott a szakácsoknak, hogy hamarosan megyek majd hozzájuk tanulni. Nagyon szimpi volt mindenki, a konyha pedig lenyűgöző :) Teljesen be vagyok sózva, iszonyat nagy megtiszteltetés, hogy egy igazi mesterszakácstól tanulhatok majd :)
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr7611956217
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.