#audreyfoody

  • Főzős
  • Sütős
  • Főzésen túl
  • Élménybeszámoló
  • Insta
Facebook Instagram

#audreyfoody

Főzés - utazás - önmegvalósítás (egy utazás és annak mellék- és utóhatásai) Insta: @audrey.nagy Facebook: www.fecebook.com/audreyfoodychef/

Megtalálsz a facebookon is :)

Tovább a Facebook-ra

Archívum

  • 2019 június (1)
  • 2019 május (3)
  • 2019 április (2)
  • 2019 március (4)
  • 2019 február (6)
  • 2019 január (2)
  • 2018 december (2)
  • 2018 november (1)
  • 2018 augusztus (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (2)
  • Tovább...

Motiváló, inspiráló oldalak:

  • Emberi kísérlet
  • Chili és Vanília
  • Lilafüge
  • Limara
  • Dinning Guide
  • Bon Appétit
  • 12 Tomatoes
  • Food52
  • Backpacker Bori
  • Bali wanderwomen szemével
  • 360° Bringa
Töltött káposzta és A Találkozás

Töltött káposzta és A Találkozás

›
Töltött káposzta és A Találkozás

2016/11/12 : #audreyfoody 1 komment

Amióta beköszöntött az ősz (vagy a tél...???), sokszor jutott eszembe a töltött káposzta. Aztán amikor múlt héten Zalakarosra utaztunk, már az autóban arról álmodoztam, hogy hátha a szállodában lesz a svédasztalon ez a téli kedvenc. Hát nem volt... Így elhatároztam, hogy ha esik, ha szakad (most épp szakad...), ezen a hétvégén főzök egy jó káposztát. Amikor Erdélyben utaztam, néhány éjszakát egy nagyon kedves csángó családnál töltöttem Brassó mellett. Ott ettem először olyan töltött káposztát, aminek a töltelékében volt kolbász töltelék is. Azóta én is így készítem. A lábosban a legalsó réteg pedig mindig valamilyen füstölt hús... ma épp gyönyörű füstölt combot kaptam a váci piacon. Aztán erre jönnek a savanyú káposztalevélbe töltött malackák. Én mindig teszek egy réteg vágott savanyú káposztát is a rétegek közé. A tölteléket sóval, borssal, pirospaprikával, néhány gerezd fokhagymával, egy fej vöröshagymával, az említett házi kolbász töltelékével ízesítem, majd adok hozzá párolt rizst és egy tojást. Ma a piacon sikerült házi tejfölt is lőni. A tejesnél elcsábultam még házi barackos joghurtra meg egy kis aszalt paradicsomos-kapribogyós gomolyára... Dél körül jutottam el a piacig, de még így is megállapítottam, hogy ez a váci piac igazán klassz :)img_20161112_171843.jpgCsütörtökön pedig végre eljutottam az étterembe A Chef-hez :) A munkahelyen egész nap tárgyalásaim voltak egymás után zsinórban. Nap végére már agyhalottnak éreztem magam, de amikor kiléptem az iroda ajtaján, teljesen feldobódtam :) Mire átsétáltam az étterembe, már elszállt minden bajom :D Amikor megérkeztem, összefutottam az étterem tulajdonosával is, aki apu jó barátja. Aztán a pincérek közül az egyik walkie talkie-n leszólt a konyhára és néhány perc múlva megjelent A Chef. Épp egy 130 fős Márton-napi borvacsorára készült a konyha, de még így is tudtunk egy fél órát beszélgetni. Megtárgyaltunk mindent, majd megkérdezte, hogy van-e kedvem megnézni a konyhát :) Nanááá :) Lementünk a konyhára és bemutatott a szakácsoknak, hogy hamarosan megyek majd hozzájuk tanulni. Nagyon szimpi volt mindenki, a konyha pedig lenyűgöző :) Teljesen be vagyok sózva, iszonyat nagy megtiszteltetés, hogy egy igazi mesterszakácstól tanulhatok majd :)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
1 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Altough the weather was rainy we had a short walk in the colorful and exciting Camden Town in London. We visited the market but we were sooo sooo hungry... we couldn't refuse the bubble waffles at @bubblewafflescamden . We tried a Kinder Bueno style waffle and a white chocolate with strawberry. 
#camden #camdentown #camdenmarket #bubblewaffle #bubblewafflescamden #london #audreyfoody #travel #traveltoengland #eatandtravel #travelandeat #ilovetravel #traveler #traveltolondon #traveltheworld #traveladdict #travelphotography #instatravel #travelgram #travelguide #food #foodphotography Altough the weather was rainy we had a short walk in the colorful and exciting Camden Town in London. We visited the market but we were sooo sooo hungry... we couldn't refuse the bubble waffles at @bubblewafflescamden . We tried a Kinder Bueno style waffle and a white chocolate with strawberry. #camden #camdentown #camdenmarket #bubblewaffle #bubblewafflescamden #london #audreyfoody #travel #traveltoengland #eatandtravel #travelandeat #ilovetravel #traveler #traveltolondon #traveltheworld #traveladdict #travelphotography #instatravel #travelgram #travelguide #food #foodphotography
  • Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful Saturday dinner: fresh goat cheese mixed with radish and onion and colorful salad. The recipe i learnd from a friend in France. Sadly i couldn't buy chive so i had to put in red onion instead of it. #saturday #dinner #goatcheese #radish #salad #food #foodie #foodstyling #foodstagram #foodlover #foodies #foodphotography #foodporn #foodpost #ilovefood #ilovesalad #eating #healthyfood #healthy #healthydinner #colorful
  • I've spent the begining of 2019 in Lyon. 
After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a
starter: duck liver bread with mushrom cream
main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce
dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream
Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great I've spent the begining of 2019 in Lyon. After the visit in Les Halles de Lyon Paul Bocuse i wanted to eat something local food. I found a great restaurant near to the market. I ordered a season menu, which included a starter: duck liver bread with mushrom cream main dish: La Quenelle, the pike fish dumpling with a local souce, fried potato and pasta with cheese souce dessert: Tarte Tatin, the traditional apple tart with cream Honestly the main dish, the fish dumpling won't be my favourite food, but the other courses were great
  • Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it Today i baked some gingerbread with a dear colleague and her three cute nieces. I'm not proud enough of the decoration, so i don't show it
  • Vulkánok - Emberek Vulkánok - Emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://audreyfoody.blog.hu/api/trackback/id/tr4711956217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eeversion · http://ftldftba.blogspot.hu 2016.11.16. 08:43:36

Éljenéljen!! :)
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard